Βόρεια Κορέα: Οκτώ νεκροί από «πυρετό» - Κανένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό

«Ελλείψεις φαρμάκων» και κινητοποίηση του στρατού

Άλλοι οκτώ θάνατοι εξαιτίας «πυρετού» καταγράφηκαν στη Βόρεια Κορέα, τέσσερις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην απομονωμένη χώρα, μετέδωσε χθες Κυριακή το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε άμεση κινητοποίηση του στρατού για να επιλυθούν τα προβλήματα που ενέσκηψαν στα «αποθέματα φαρμάκων» στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, κατά την ίδια πηγή.

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα - Μπαίνει σε αυστηρό lockdown

Η επιδημία, που σύμφωνα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν προκαλεί «μεγάλη αναστάτωση», πλήττει μια χώρα το σύστημα υγείας της οποίας χαρακτηρίζεται από τα χειρότερα προετοιμασμένα στον κόσμο. Η Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει κανένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, κανένα φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ούτε τα μέσα για να κάνει μαζικά τεστ.

Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν στηλίτευσε, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου χθες, το ότι «οι διαταγές δεν έχουν ακόμη εκτελεστεί σωστά» και ότι «δεν έχουν διατεθεί φάρμακα στα φαρμακεία», που επίσης δεν εφάρμοσαν την εντολή να παραμένουν ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο.

Κιμ Γιονγκ Ουν

Μίλησε για «ανεύθυνη» συμπεριφορά του τομέα της υγείας και της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως διέταξε το ιατρικό σώμα του στρατού να «σταθεροποιήσει αμέσως την προμήθεια φαρμάκων» στην Πιονγκγιάνγκ.

Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα αποκάλυψε πως είναι αντιμέτωπη με ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που εξαπλώνεται με «εκρηκτικό» τρόπο. Χθες, ανακοίνωσε πως άλλοι 392.920 άνθρωποι παρουσίασαν «πυρετό». Κατά τους αριθμούς του KCNA, τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν υποκύψει, οι πολίτες με «πυρετό» έχουν φθάσει τους 1.213.550 και τουλάχιστον 564.860 δέχονται θεραπεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top