ΗΠΑ: Η αστυνομία σκότωσε άτομο που μπήκε στο σπίτι του Περουβιανού πρέσβη

Ο δράστης ήταν οπλισμένος με σιδερόβεργα - Πιθανότατα ήταν διαρρήκτης

ΗΠΑ

Αστυνομικοί της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που εισέβαλε στην επίσημη κατοικία του πρεσβευτή του Περού στην Ουάσιγκτον και έσπασε τα παράθυρα, κατά πάσα πιθανότητα επειδή ήθελε να διαρρήξει το σπίτι.

Ο πρεσβευτής Οσβάλντο ντε Ριβέρο και τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη την ώρα, όμως κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε, όπως ανέφερε ο Ροντόλφο Περέιρα, ο εκπρόσωπος της περουβιανής πρεσβείας.

ΗΠΑ: Αγνοούμενη βρέθηκε κατακρεουργημένη μέσα σε σακβουαγιάζ

Ένστολοι αστυνομικοί της Μυστικής Υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για την προστασία των υψηλών προσώπων, έφτασαν στο σπίτι αφού ενημερώθηκαν ότι ήταν σε εξέλιξη μια απόπειρα διάρρηξης. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Ρόμπερτ Κόντι είπε ότι όταν πήγαν εκεί είδαν στην πίσω αυλή έναν άνδρα, ηλικίας 20-30 ετών, που κρατούσε μια σιδερόβεργα και είχε σπάσει πολλά παράθυρα.

ΗΠΑ: Η αστυνομία σκότωσε άτομο που μπήκε στο σπίτι του Περουβιανού πρέσβη

Αρχικά οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν χρησιμοποιώντας τέιζερ, όμως όταν εκείνος τους πλησίασε κρατώντας τη σιδερόβεργα, δύο από αυτούς τον πυροβόλησαν.

Η πρεσβεία του Περού επιβεβαίωσε ότι έγιναν ζημιές στο κτίριο, όμως δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση. Ο ύποπτος δεν έχει αναγνωριστεί. Είναι ασαφές αν γνώριζε ότι το σπίτι ανήκε σε έναν ξένο διπλωμάτη.

ΗΠΑ: Η αστυνομία σκότωσε άτομο που μπήκε στο σπίτι του Περουβιανού πρέσβη

Ο Κόντι είπε ότι οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον εισβολέα και να εξακριβώσουν γιατί στοχοθετήθηκε το σπίτι του πρεσβευτή. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο άγνωστος άνδρας είχε ποινικό μητρώο.

Τα βίαια επεισόδια σε ξένες διπλωματικές αποστολές στην Ουάσινγκτον είναι πολύ σπάνια. 

«Δεν βλέπουμε τέτοιου είδους συμβάντα εδώ πέρα. Είναι εντελώς έξω από τα συνηθισμένα», σχολίασε ο Κόντι.

ΗΠΑ: Η αστυνομία σκότωσε άτομο που μπήκε στο σπίτι του Περουβιανού πρέσβη

Οι αξιωματικοί της Μυστικής Υπηρεσίας προστατεύουν περισσότερες από 500 ξένες διπλωματικές αποστολές στην Ουάσινγκτον.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top