Στην αντεπίθεση οι Ουκρανοί: Παγκόσμια αίσθηση από το φλεγόμενο «Μόσκβα»

Οι Ρώσοι διαψεύδουν ότι η πυρκαγιά στο πλοίο προκλήθηκε από πυραύλους      

Παγκόσμια αίσθηση έχουν προκαλέσει οι εικόνες του φλεγόμενου καταδρομικού της Ρωσίας, «Μόσκβα» που είναι η ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και είχε πρωταγωνιστήσει στο επεισόδιο στο Φιδονήσι, στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.       

Ουκρανία: Φλέγεται το ρωσικό καταδρομικό Moskva

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι πέρασαν στην αντεπίθεση και ότι έπληξαν με πυραύλους το «καμάρι» του ρωσικού στόλου. Οι Ρώσοι τους διαψεύδουν αλλά όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο χτύπημα αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα για τη Μόσχα από την αρχή του πολέμου.

ρωσικό πολεμικό πλοίο Μόσκβα

το ρωσικό πολεμικό πλοίο Μόσκβα πριν τυλιχθεί στις φλόγες (photo AP Images) 

Έρχεται μάλιστα λίγες ώρες μετά την είδηση ότι η 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στη Μαριούπολη έσπασε τον κλοιό των Ρώσων και κατάφερε να ενωθεί με το Τάγμα Αζόφ, αλλά και μετά από άλλο χτύπημα προ εβδομάδων κατά γιγαντιαίου αποβατικού της Ρωσίας, στην Αζοφική θάλασσα.   

 

H ανάρτηση των Ουκρανών στο twitter για το χτύπημα στο Μόσκβα 
 

Tυλίχθηκε στις φλόγες το «καμάρι» του ρωσικού στόλου 

 

Το εμβληματικό καταδρομικό του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, τυλίχθηκε στις φλόγες με τους Ρώσους να αποδίδουν την πυρκαγιά σε έκρηξη πυρομαχικών. Αλλά οι Ουκρανοί λένε ότι εκείνοι το έπληξαν: 

Ο Vladislav Nazarov, από την Ουκρανική Επιχειρησιακή Διοίκηση Νότου ανέφερε: «από τον αντιπλοϊκό πύραυλο «Neptune»  χτυπήθηκε το καταδρομικό Moskva». 

 

Τα πολεμικά «μυστικά» του καταδρομικού Moskva 

 

Το Moskva ξεπερνά τα 186 μέτρα σε μήκος και τα 20 μέτρα σε πλάτος. 

Έχει τεράστια δύναμη πυρός χάρη στους: 24 συνολικά εκτοξευτές πυραύλων (επιφανείας – επιφανείας και επιφανείας – αέρος) που είναι τοποθετημένοι στις δυο του πλευρές. 

Ενώ, οι αντιπλοϊκοί πύραυλοι P-1000 Vulkan προσφέρουν στο πλοίο μία ισχυρή αντι-αεροπορική «ομπρέλα», που όμως, όπως φαίνεται, δε λειτούργησε. 


Σφοδρές μάχες στην 50η ημέρα του πολέμου 

 

Οι βομβαρδισμοί στην ενδοχώρα, όμως, συνεχίζονται. Οι Ρώσοι χτύπησαν πάρκα στο Χάρκοβο, μέρα μεσημέρι. 

«Χρειαζόμαστε βαρύ πυροβολικό: Άρματα μάχης, Τεθωρακισμένα οχήματα, Πυροβολικό, Πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και μαχητικά αεροσκάφη. Έτσι θα νικήσουμε» ανέφερε σε νέο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελάνσκι.   

Σφυροκοπείται ανελέητα η Μαριούπολη 

 

Η Μαριούπολη δίνει την ύστατη μάχη αλλά δέχεται πυρά από Ρωσικό πλοίο: 

Μαριούπολη: Για την ύστατη μάχη ετοιμάζονται οι πολιορκημένοι Ουκρανοί  

Άρματα μάχης με το χαρακτηριστικό γράμμα «Ζ»  προελαύνουν στην κατεστραμμένη πόλη. Ρώσοι στρατιώτες λένε ότι την ελέγχουν και οργανώνουν τον εξοπλισμό τους δίπλα στα συντρίμμια. 

Ο Πούτιν όμως δεν σταματά εκεί. «Επιστρατεύει» την πυρηνική απειλή και απαντά σε Φινλανδία και Σουηδία που ετοιμάζουν αιτήσεις για να μπουν στο ΝΑΤΟ, μέσω του  Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην προέδρου και πρωθυπουργού της χώρας και αντιπρόεδρου σήμερα  του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας: «Δεν μπορεί να γίνεται πλέον λόγος για οποιοδήποτε αποπυρηνικοποιημένο καθεστώς για τη Βαλτική».   

Η Ρωσία απειλεί με πυρηνικά αν μπουν στο ΝΑΤΟ η Φινλανδία και η Σουηδία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top