Ποιες είναι οι δύο κόρες του Πούτιν που δέχτηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Μια ενδοκρινολόγος και μια μαθηματικός – Ο Πούτιν έχει και εγγόνια

Πληροφορίες και φωτογραφίες από την άγνωστη ζωή των δύο κορών του Βλαντιμίρ Πούτιν έρχονται επιτέλους στο «φως». Η Δύση αποφάσισε να επιβάλλει κυρώσεις και σε εκείνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρόκειται για μία μαθηματικό και μία ενδοκρινολόγο. Έχουν κάνει και εγγόνια στον Ρώσο Πρόεδρο. Εκείνος δήλωνε περήφανος για αυτές, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά τους. 

Βλαντιμίρ Πούτιν: Το διαζύγιο, η πέτρα του σκανδάλου και τα παιδιά του

Οι δύο ενήλικες κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν μπήκαν χθες στο «στόχαστρο» των κυρώσεων της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ έβαλαν στη «μαύρη λίστα» τη Κατερίνα Τιχόνοβα και τη Μαρία Βορόντσοβα, καθώς θεωρούν ότι πολλά περιουσιακά στοιχεί του Ρώσου Προέδρου κρύβονται από μέλη της οικογένειάς του. 

Οι δύο κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν

Οι δύο κόρες του Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν παραμείνει για όλη τη διάρκεια της ζωής τους άγνωστες για το ευρύ κοινό, με τον Ρώσο Πρόεδρο να είναι πάντα ιδιαίτερα μυστικοπαθής σχετικά με τα παιδιά του. 

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στη λίστα των κυρώσεων κατονόμασε τις δύο γυναίκες, την Καταρίνα Τιχόνοβα, «ηγετικό στέλεχος εταιρείας τεχνολογίας που υποστηρίζει (...) τη ρωσική αμυντική βιομηχανία» και τη Μαρία Βορόντσοβα, επικεφαλής προγράμματος γενετικής έρευνας που χρηματοδοτείται από το ρωσικό κράτος και «επιβλέπεται προσωπικά» από τον πρόεδρο Πούτιν.

Πούτιν: Μαζεύουν υπογραφές για να διώξουν την «ερωμένη» του από την Ελβετία

Η επίσημη βιογραφία του Ρώσου προέδρου αναφέρει ότι η κόρη του Μαρία γεννήθηκε το 1985, προτού η οικογένεια μετακομίσει στη Δρέσδη, στην πάλαι ποτέ ΓΛΔ, όπου είχε σταλεί να υπηρετήσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν ως τότε αξιωματικός της KGB της σοβιετικής υπηρεσίας πληροφοριών. Η δεύτερη κόρη του, η Καταρίνα, γεννήθηκε την επόμενη χρονιά στην ανατολικογερμανική πόλη.

Οι κόρες του Πούτιν όταν ήταν μικρές

Η μοναδική φωτογραφία τους τις εικονίζει όταν ήταν κοριτσάκια, με παρόμοια ρούχα και τα ξανθά τους μαλλιά πλεγμένα σε κοτσιδάκια.

Στα –πολύ σπάνια– σχόλιά του γι’ αυτές κατά τη διάρκεια των ετών, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αποκαλύψει πως οι κόρες του σπούδασαν στη Ρωσία, μιλάνε αρκετές ευρωπαϊκές γλώσσες και ζουν στην πατρίδα τους. 

Επίθεση στο Instagram δέχεται η «κρυφή» κόρη του Πούτιν

Πάντως το ευρύ κοινό ελάχιστα γνωρίζει για αυτές, καθώς το Κρεμλίνο φροντίζει να κρατά την ιδιωτική ζωή του προέδρου αυστηρά μακριά από τη δημοσιότητα. 

Μια ενδοκρινολόγος και μια μαθηματικός – Ο Πούτιν έχει και εγγόνια, αλλά δεν ξέρουμε πόσα 

Σύμφωνα με ορισμένα ρωσικά ΜΜΕ, η Μαρία Βορόντσοβα είναι ενδοκρινολόγος και εργάζεται σε εταιρεία ιατρικής έρευνας επικεντρωμένης σε θεραπείες κατά του καρκίνου, που συνδέεται στενά με το ρωσικό κράτος.

Μαρία Βορόντσοβα

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ακόμη πως η Καταρίνα Τιχόνοβα είναι μαθηματικός και επικεφαλής ιδρύματος επιστήμης και τεχνολογίας που συνδέεται με το σημαντικότερο δημόσιο πανεπιστήμιο της Ρωσίας. Υπήρξε επίσηςεπαγγελματίας χορεύτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και είχε συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες, κατά τα ίδια δημοσιεύματα.

Καταρίνα Τιχόνοβα

Καταρίνα Τιχόνοβα

Σε βίντεο αγώνων στους οποίες συμμετείχε απεικονίζεται συνήθως με απαστράπτοντα κοστούμια, στα χέρια του παρτενέρ της, ή καθώς εκτελεί ακροβατικές πιρουέτες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το 2019, ο κ. Πούτιν είχε αποφύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση όταν είχε ερωτηθεί για την αυξανόμενη επιρροή των κορών του και για τις σχέσεις τους με το ρωσικό κράτος.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν είχε αναγνωρίσει καν τότε ότι η Μαρία Βορόντσοβα και η Καταρίνα Τιχόνοβα είναι κόρες του — τις είχε αποκαλέσει απλά δυο «γυναίκες».

Σπάνια φωτογραφία του Ρώσου Πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τις δύο κόρες του και την πρώτη του σύζυγο

Σπάνια φωτογραφία του Ρώσου Πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τις δύο κόρες του και την πρώτη του σύζυγο

Χρόνια αργότερα πάντως, κατά τη διάρκεια άλλης συνέντευξης Τύπου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα δήλωνε «υπερήφανος γι’ αυτές».

«Συνεχίζουν να σπουδάζουν και να εργάζονται», θα έλεγε, διαβεβαιώνοντας πως δεν έχουν «επιχειρηματικές δραστηριότητες», ούτε «πολιτικές».

Το 2020 ο αρχηγός του ρωσικού κράτους εξηγούσε πως αποφεύγει να δίνει πληροφορίες για την οικογένειά του για λόγους «ασφαλείας», αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα πως έχει εγγόνια, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

«Έχω εγγόνια, είμαι ευτυχής. Είναι πολύ όμορφα, πολύ χαριτωμένα. Εκτιμώ το να περνάω χρόνο μαζί τους», είχε πει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top