Η συγκλονιστική μαρτυρία του τελευταίου δημοσιογράφου στη Μαριούπολη

«Μας κηνυγούσαν οι Ρώσοι για προπαγάνδα»

Έφυγαν και οι τελευταίοι δύο διεθνείς δημοσιογράφοι που είχαν απομείνει στη Μαριούπολη. Η πόλη είναι πλέον εδώ και πολλές μέρες χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα και προμήθειες. Ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει νοσοκομεία, σχολεία και πολιτιστικούς χώρους, χωρίς να υπολογίζουν ότι πεθαίνουν άμαχοι. 

Δένδιας: Θέλω να ηγηθώ της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη

Ο Mstyslav Chernov, βίντεο-δημοσιογράφος του Associated Press, κατάφερε με περιπετειώδη τρόπο και τη βοήθεια των Ουκρανών να διαφύγει από τη πολιορκημένη Μαριούπολη, μαζί με τον φωτογράφο Evgeniy Maloletka.

Όπως λέει, ο ρωσικός στρατός τους είχε βάλει στο στόχαστρο, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια για λόγους προπαγάνδας. 

Η συγκλονιστική μαρυρία του τελευταίου δημοσιογράφου που έφυγε από τη Μαριούπολη

Ουκρανία: «Παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση στη Μαριούπολη»

«Μας κυνηγούσαν οι Ρώσοι. Είχαν μια λίστα με ονόματα, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας, και πλησίαζαν. Ήμασταν οι μόνοι διεθνείς δημοσιογράφοι που είχαν απομείνει στην ουκρανική πόλη και είχαμε καταγράψει την πολιορκία της από τα ρωσικά στρατεύματα για περισσότερες από δύο εβδομάδες. Κάναμε ρεπορτάζ μέσα στο νοσοκομείο όταν ένοπλοι άρχισαν να παρακολουθούν τους διαδρόμους. Οι χειρουργοί μας έδωσαν λευκές στολές για να τις φορέσουμε ως καμουφλάζ. Ξαφνικά, τα ξημερώματα, μια ντουζίνα στρατιώτες άρχισαν να φωνάζουν: "Πού είναι οι δημοσιογράφοι"; Κοίταξα τα περιβραχιόνιά τους, ήταν τα μπλε που φοράνε οι Ουκρανοί, και προσπάθησα να υπολογίσω τις πιθανότητες να ήταν Ρώσοι μεταμφιεσμένοι. Προχώρησα και είπα ποιος είμαι. "Είμαστε εδώ για να σας βγάλουμε έξω", μας είπαν». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top