Ζαχάροβα: «Αντιρωσική προπαγάνδα» οι βανδαλισμοί σε ελληνικό μνημείο

Κάλεσε τις ελληνικές Αρχές «να τιμωρήσουν αυστηρά τους βάνδαλους»

Ζαχάροβα

Aπασφάλισε ξανά η Μαρία Ζαχάροβα. Συνέδεσε τους βανδαλισμούς στο μνημείο πεσόντων Σοβιετικών στρατιωτών στην Καλλιθέα, με την «αντιρωσική υστερία που εξαπολύουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης» όπως είπε.

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε τη βεβήλωση μνημείου στη μνήμη 3 Σοβιετικών στρατιωτών

«Η αδιάκοπη μονόπλευρη και εσκεμμένα παραμορφωμένη παρουσίαση πληροφοριών για τα γεγονότα στο Ντονμπάς, η υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου έχει λύσει τα χέρια όσων, για χάρη αμφίβολων στόχων, είναι έτοιμοι να παραδώσουν στη λήθη την κοινή ιστορία και μνήμη που συνδέουν τη Ρωσία με την Ελλάδα» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ. 

Η Μαρία Ζαχάροβα καταδίκασε «το έγκλημα» με το μνημείο, όπως είπε, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της «στους Έλληνες πολίτες και τους Ρώσους συμπατριώτες μας για την άμεση δράση για την επαναφορά του Μνημείου στην αρχική του κατάσταση», ενώ κάλεσε τις ελληνικές Αρχές «να βρουν και να τιμωρήσουν αυστηρά τους βάνδαλους προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών. Η αντίστοιχη προφορική σημείωση εστάλη αμέσως από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Αναμένουμε πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας».

Υπενθυμίζεται πως χθες το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τη βεβήλωση μνημείου αφιερωμένου στην μνήμη τριών Σοβιετικών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν από τους ναζί το καλοκαίρι του 1944 στην Ελλάδα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top