ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε τη βεβήλωση μνημείου στη μνήμη 3 Σοβιετικών στρατιωτών

«Έχουμε μεγάλη ευαισθησία στην προστασία της μνήμης των θυμάτων ναζισμού»

Μνημείο Σοβιετικών στρατιωτιών

Στην καταδίκη βεβήλωσης μνημείου αφιερωμένου στην μνήμη τριών Σοβιετικών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν από τους ναζί το καλοκαίρι του 1944 στην Ελλάδα, προχώρησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε την βεβήλωση μνημείου αφιερωμένου στη μνήμη τριών Σοβιετικών στρατιωτών, οι οποίοι εκτελέσθηκαν από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής το καλοκαίρι του 1944», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.
 
Η Ελλάδα, χώρα που υπέφερε από την ναζιστική κατοχή, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία της μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και καταδικάζει κάθε χρήση συμβόλων αυτής της σκοτεινής περιόδου της ιστορίας», καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Η ρωσική πρεσβεία, με ανάρτησή της, είχε κάνει λόγο για πράξη βανδαλισμού από υπέρμαχους του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Αζόφ, ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να βρουν τους υπαίτιους και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας:

«Οι υπέρμαχοι του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Αζόφ, που τόσα χρόνια τρομοκρατούσε και δολοφονούσε εν ψυχρό τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, σήκωσαν το χέρι τους εναντίον της ιερής μνήμης στην Ελλάδα για τους Σοβιετικούς στρατιώτες – αυτούς οι οποίοι με τεράστιες θυσίες απελευθέρωσαν την σκλαβωμένη Ευρώπη από τον φασισμό στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την ανήθικη απόπειρα προσβολής της ιστορίας και την απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού.

Ύστερα από αυτήν την εγκληματική ενέργεια και τις αμέτρητες αποκαλύψεις των κατοίκων της Μαριούπολης και του Ντονμπάς χρειάζονται άραγε επιπλέον αποδείξεις για την ναζιστική φύση του Αζόφ και άλλων παρόμοιων ταγμάτων ακραίων εθνικιστών της Ουκρανίας;

Καλούμε τις Ελληνικές Αρχές θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη διερεύνηση της βάρβαρης αυτής επίθεσης και την τιμωρία των βανδάλων»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top