Ουκρανία: Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο - Ηχούν οι σειρήνες

«Χρειάζεται πάνω από μία εβδομάδα για να πάρουν οι Ρώσοι την Μαριούπολη»

Ο δήμαρχος του Κιέβου ανακοίνωσε σήμερα «ενισχυμένη απαγόρευση κυκλοφορίας» στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας από τις 20:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) σήμερα ως τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης.

Ο Βιτάλι Κλίτσκο σημείωσε ότι τα καταστήματα, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων δεν θα ανοίξουν την Τρίτη. 

Τμήματα του Κιέβου έχουν δεχθεί επανειλημμένως πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ουκρανία: Το Κίεβο απέρριψε το τελεσίγραφο για παράδοση της Μαριούπολης

«Ζητώ από όλους να μένουν στα σπίτια τους - ή σε καταφύγια όταν ηχούν σειρήνες», πρόσθεσε ο δήμαρχος του Κιέβου.

«Πολύ δύσκολη» η κατάσταση στη Μαριούπολη, σημειώνει το Κίεβο

Η Ουκρανία απέρριψε «βεβαίως» ρωσικό τελεσίγραφο για παράδοση της Μαριούπολης και η κατάσταση στην πολιορκημένη πόλη στη νότια Ουκρανία είναι «πολύ δύσκολη», δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Κίεβο: Μητέρα έσωσε το μωρό της από τον θάνατο ενώ το θήλαζε

Η Ρωσία πρότεινε να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους από την πόλη από τις 10 πμ ώρα Μόσχας (09:00 ώρα Ελλάδος) αν η πόλη παραδώσει τα όπλα.

«Βεβαίως απορρίψαμε αυτές τις προτάσεις», σημείωσε η Βερεστσούκ, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση εκεί είναι πολύ δύσκολη».

«Δεν τίθεται θέμα να μιλάμε για παράδοση ή για να κατατεθούν τα όπλα. Έχουμε ήδη ενημερώσει την ρωσική πλευρά», σημείωσε επίσης η ίδια σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Ukrayinskaya Pravda. «Πρόκειται για σκόπιμη χειραγώγηση και για πραγματική σύλληψη ομήρων», πρόσθεσε.

Ουκρανία: Διαρροή τοξικής αμμωνίας από χημικό εργοστάστιο στο Σούμι

Λίγο νωρίτερα η Βερεστσούκ είχε σημειώσει ότι επετεύχθη συμφωνία για τη δημιουργία σήμερα 8 ανθρωπιστικών διαδρόμων για να απομακρυνθούν άμαχοι από πόλεις που πολιορκούνται από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Μαριούπολη δεν βρίσκεται μεταξύ αυτών και ότι οι προσπάθειες να φτάσουν εκεί ανθρωπιστικές προμήθειες εξακολουθούν να αποτυγχάνουν.

«Χρειάζεται πάνω από μία εβδομάδα για να πάρουν οι Ρώσοι την Μαριούπολη»

Ένας ηγέτης των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία που υποστηρίζονται από τη Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι θα χρειαστεί πάνω από μια εβδομάδα για να λάβουν οι Ρώσοι τον έλεγχο της πολιορκημένης Μαριούπολης, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος ότι δύο ή τρεις ημέρες ή ακόμη και μια εβδομάδα θα κλείσουν το ζήτημα. Δυστυχώς όχι, η πόλη είναι μεγάλη», είπε ο Ντένις Πουσίλιν, ο επικεφαλής της αποσχισθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ουκρανία: Η συγκλονιστική ιστορία του 11χρονου που ταξίδεψε μόνος 965 χλμ

Η Μαριούπολη, μια πόλη λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, είχε πληθυσμό 400.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο. Βρίσκεται υπό πολιορκία και βομβαρδίζεται με τα τρόφιμα, τα φάρμακα και το πόσιμο νερό να έχουν εξαντληθεί και χωρίς ρεύμα από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top