Αυτός είναι ο λόγος που δολοφόνησαν τον Αμερικανό δημοσιογράφο στο Κίεβο

Το τελευταίο ρεπορτάζ του Μπρεντ Ρενό στο Ιρπίν - Γύριζε ντοκιμαντέρ

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου για τις συνθήκες θανάτου του Αμερικανού δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Μπρεντ Ρενό, ο οποίος έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιρπίν. 

Ουκρανία: Νεκρός ένας Αμερικανός δημοσιογράφος των New York Times στο Ιρπίν

Όπως προκύπτει, το πρόβλημα ήταν ο οδηγός του, καθώς όταν έπεσαν σε έλεγχο Ρώσων, αντί να σταματήσει, προσπάθησε να διαφύγουν.  

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστηρίζει πως επρόκειτο για εσκεμμένη επίθεση των Ρώσων: «Ξέρανε πολύ καλά τι κάνανε». 

Ο Ρενό με έναν φίλο και συνάδελφό του διέσχισαν πεζοί την σπασμένη γέφυρα του Ιρπίν. Στον δρόμο συνάντησαν έναν Ουκρανό εθελοντή, ο οποίος τους πρότεινε να τους μεταφέρει με αυτοκίνητο μέσα στην πόλη γιατί υπάρχει ανοιχτός ανθρωπιστικός διάδρομος. 

Οι δημοσιογράφοι συμφώνησαν, μπήκαν στο αυτοκίνητο και προχώρησαν προς την κατεύθυνση της οδού Σομπόρνα, η οποία είναι η πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή Γιεσένιν.

Μετά αυτοί σταμάτησαν και άρχισαν να φωτογραφίζουν τα βομβαρδισμένα σπίτια της κατοικημένης περιοχής και της γύρω περιοχής.

Όταν όμως έπεσαν μπροστά σε ρωσικό μπλόκο έγινε το μοιραίο λάθος. Σύμφωνα με τις Ουκρανικές αρχές, οι Ρώσοι στρατιώτες γάζωσαν το όχημα που επέβαιναν οι δύο δημοσιογράφοι, όταν ο Ουκρανός οδηγός ύστερα από τις προειδοποιητικές βολές δεν σταμάτησε για έλεγχο αλλά έκανε αναστροφή για να φύγει. 

Ο φίλος του Ρενό σώθηκε, όπως και ο Ουκρανός οδηγός. Στο σημείο που έσβησε ο Ρενό έκαναν ρεπορτάζ τις προηγούμενες μέρες πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι αναμεσά τους και η απεσταλμένη του Star Λευκή Γεωργάκη. Ο δημοσιογράφος που στο παρελθόν εργαζόταν και για τους New York Times, τα τελευταία χρόνια γύριζε ντοκιμαντέρ και ρίσκαρε ακόμη και τη ζωή του για ένα καλό πλάνο. 

«Αγχωνόταν αλλά είχε τόση εμπειρία, είχε πάει στο Ιράκ, στη Λιβύη, σε πολλές διαφορετικές χώρες. Δεν νομίζω ότι φοβόταν, ούτε και φανταζόταν τι θα μπορούσε να συμβεί» δηλώνει φίλη του δημοσιογράφου στα ξένα ΜΜΕ.  

Ο Μπρεντ με τον αδελφό του, Γκρεκ, ταξίδευαν όπου υπήρχε ανθρώπινος πόνος, για τα ντοκιμαντέρ τους, τα οποία βραβευτήκαν πολλές φορές. Είχαν τιμηθεί μεταξύ άλλων με τα βραβεία Πιμπάντι και DuPont . 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top