Πόλεμος Ουκρανία: Η Ρωσία μπλόκαρε Facebook και Instagram

Το Facebook επιτρέπει την υποκίνηση σε βία κατά Ρώσων και Πούτιν

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία. Όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star η απεσταλμένη στο Κίεβο, Λευκή Γεωργάκη

Οι χρήστες του Facebook και του Instagram σε ορισμένες χώρες θα μπορούν να καλούν σε βία κατά Ρώσων και Ρώσων στρατιωτών στο πλαίσιο της εισβολής στην Ουκρανία, αφού η μητρική εταιρεία Meta έκανε μια προσωρινή αλλαγή στην πολιτική της για τη ρητορική μίσους. Ως απάντηση, η Ρωσία μπλόκαρε τα δύο γνωστά social media. 

Ο Πούτιν «κατέβασε» το Facebook και το Twitter στη Ρωσία! 

Η εταιρία επιτρέπει, επίσης, προσωρινά ορισμένες αναρτήσεις που καλούν σε θάνατο τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, και τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και η Πολωνία.

Ουκρανία: «Ηθοποιός η έγκυος με τα αίματα», λέει ρωσική πρεσβεία

Πούτιν - Λουκασένκο

Η Meta επιτρέπει προσωρινά ορισμένες αναρτήσεις που καλούν σε θάνατο του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, και του Λευκορώσου ομόλόγου του, Αλεξάντερ Λουκασένκο - AP Image

«Ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δώσαμε προσωρινά δικαιώματα σε μορφές πολιτικής έκφρασης που κανονικά θα παραβίαζαν τους κανόνες μας, όπως ο βίαιος λόγος “Θάνατος στους Ρώσους εισβολείς”. Ακόμα, δε θα επιτρέψουμε αξιόπιστες εκκλήσεις για βία κατά των Ρώσων αμάχων», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Meta, σύμφωνα με τον Guadian.  

Οι εκκλήσεις για θάνατο των ηγετών θα επιτρέπονται, εκτός εάν περιέχουν άλλους στόχους ή έχουν τους εξής δύο δείκτες αξιοπιστίας, την τοποθεσία ή τη μέθοδο, σύμφωνα με μια πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες της εταιρείας για τη βία και την υποκίνηση.

πόλεμος Ουκρανία

Τα ρωσικά στρατεύματα ισοπέδωσαν την Μπούκα, περιοχή έξω από το Κίεβο - AP Image

Οι προσωρινές αλλαγές πολιτικής σχετικά με την προτροπή για βία κατά των Ρώσων στρατιωτών ισχύουν για την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Εσθονία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία.

Η Ρωσία μπλόκαρε Facebook και Instagram

Σε απάντηση, η Ρωσία μπλόκαρε πριν λίγο το Facebook και το Instagram στη χώρα. 

Νωρίτερα, η ρωσική εισαγγελία ζήτησε από τη ρωσική δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει την εταιρεία Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook, «εξτρεμιστική οργάνωση», όπως μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Η εισαγγελία ζήτησε επίσης από την ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας να περιορίσει την πρόσβαση στο Instagram, μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Meta.
Ένα άλλο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, το TASS , μετέδωσε ότι οι ανακριτικές αρχές στοιχειοθέτησαν υπόθεση σχετική με τις ενέργειες της εταιρείας Meta.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top