Ουκρανία: «Ηθοποιός η έγκυος με τα αίματα», λέει ρωσική πρεσβεία

Για «σκηνοθετημένη προβοκάτσια» κάνει λόγο η Ρωσία

Εικόνες χάους στη Μαριούπολη μετά τον βομβαρδισμό μαιευτικού και παιδιατρικού νοσοκομείου - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η φωτογραφία μιας εγκύου, να βγαίνει έξω από τα συντρίμμια του μαιευτικού νοσοκομείου που βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, χθες, έκανε τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Η έγκυος γυναίκα, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, είναι γεμάτη αίματα και προσπαθεί υποβασταζόμενη να φύγει από το σημείο της επίθεσης.

Ουκρανία: Αποτροπιασμός για τον βομβαρδισμό μαιευτηρίου στη Μαριούπολη

Ουκρανία - έγκυος στην Μαριούπολη

Η φωτογραφία της εγκύου που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου - AP Photo/Evgeniy Maloletka

Λίγες ώρες αργότερα, η ρωσική πρεσβεία στη Μεγάλη Βρετανία, με ανάρτηση στο Twitter, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, που είναι Ουκρανή blogger, είναι ηθοποιός και ότι οι μώλωπες και τα αίματα ήταν… make up. Συγκεκριμένα, την κατηγόρησαν ότι «παίζει ρόλους εγκύων γυναικών» και ότι φορούσε «κάποιο πολύ ρεαλιστικό μακιγιάζ».

έγκυος Μαριούπολη - tweet ρωσικής πρεσβείας

Σημειώνεται πως το Twitter αφαίρεσε το εν λόγω περιεχόμενο από τη Ρωσική Πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Twitter ανέφερε στο BBC: «Λάβαμε μέτρα επιβολής κατά των Tweets που αναφέρατε, καθώς παραβίαζαν τους Κανόνες του Twitter, και συγκεκριμένα τις πολιτικές μας περί μίσους και καταχρηστικής συμπεριφοράς που σχετίζονται με την άρνηση βίαιων γεγονότων».

Ρωσία: Αρνείται ότι βομβάρδισε το μαιευτήριο – «Το νοσοκομείο είχε Ουκρανούς εθνικιστές»

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε το μαιευτήριο και νοσοκομείο παίδων, κατηγορώντας την Ουκρανία ότι ήταν «μια σκηνοθετημένη προβοκάτσια».    

Ακόμα, αναφέρει ότι η Ρωσία δεν πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη, αεροπορικές επιδρομές κατά επίγειων στόχων στην περιοχή αυτή.  

έγκυος Μαριούπολη Ουκρανία

Έγκυος απομακρύνεται από το νοσοκομείο μετά τον βομβαρδισμό - AP

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε νωρίτερα ότι οι ουκρανικές εθνικιστικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το νοσοκομείο, ενώ το Κρεμλίνο δήλωσε ότι χρειάζεται να επιβεβαιωθούν τα σαφή γεγονότα. «Αυτό το μαιευτήριο έχει καταληφθεί καιρό από τους άνδρες του τάγματος Αζόφ και άλλους ριζοσπάστες. Είχαν βγάλει όλες τις έγκυες και τις νοσοκόμες έξω και είχαν στήσει βάση. Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το πώς η κοινή γνώμη χειραγωγείται σε όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ζελένσκι: «Η Ρωσία διαπράττει γενοκτονία»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διαπράττει γενοκτονία, μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου.

Ζελένσκι: «Δε γίναμε σκλάβοι και δε θα το κάνουμε ποτέ. Είναι τέρατα!»

Μάλιστα, όπως δήλωσε, κατά την διάρκεια της χθεσινής αεροπορική επιδρομής κατά του νοσοκομείου της Μαριούπολης σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι μεταξύ των οποίων ένα παιδί.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top