Στις 17:00 η τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν- Ερντογάν

Οι ΗΠΑ στέλνουν δύο συστοιχίες πυραύλων

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει ο Αμερικανός πρόδερος  με τον Ταγίπ Ερντογάν, στις πέντε ώρα Ελλάδος.  

Ζελένσκι: «Δε γίναμε σκλάβοι και δε θα το κάνουμε ποτέ. Είναι τέρατα!»

Στον Λευκό Οίκο γνωρίζουν ότι ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στην Ουκρανία για να ξαναχτίσει τις διπλωματικές εκείνες γέφυρες που γκρέμισε τα τελευταία χρόνια και οδήγησαν στη διπλωματική απομόνωση της Άγκυρας. Ο Ερντογάν στην επικοινωνία του με τον Μπάιντεν αναμένεται να θελήσει να παίξει τον ρόλο διαμεσολαβητή,  γι᾽ αυτό άλλωστε η Άγκυρα έχει κρατήσει μια ουδέτερη προς το παρόν στάση και με την Μόσχα αλλά και με το Κίεβο. 

Δεν έχει εφαρμόσει δυτικές κυρώσεις και έχει αφήσει τον εναέριο χώρο της ανοιχτό για Ρωσικά αεροπλάνα. Και αυτό είναι σίγουρα κάτι που ο Αμερικανός πρόεδρος θα ζητήσει από τον Ερντογάν. Ο Ερντογάν βλέπει το εαυτό του στο επίκεντρο του διπλωματιού παιχνιδιού και για έναν ακόμα λόγο. Κάνει άνοιγμα προς το Ισραήλ με την επίσκεψη του ισραηλινού προέδρου στην Άγκυρα,  ενισχύει τους σκοπούς της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβιβ που θέλουν να διασφαλίσουν ότι η Τουρκία μπορεί να επιστρέψει σε μια λιγότερο εχθρική πολιτική έναντι της Δύσης, να αποδυναμώσει την υποστήριξή της προς τη Χαμάς και να απομακρυνθεί από το Ιράν. 

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ, στέλνουν δύο αμυντικά συστήματα Πατριότ στην Πολωνία καθώς το Αμερικανικό Πεντάγωνο εκφράζει φόβους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να απειλήσει και γειτονικές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η συνάντηση της Κάμαλα Χάρις με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top