Ουκρανία: «Ο Πούτιν σκοτώνει παιδιά συνειδητά και κυνικά»

Δραματική έκκληση της συζύγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

«Ο Πούτιν σκοτώνει παιδιά συνειδητά και κυνικά» υποστήριξε σε δραματική έκκλησή της, η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου, Ολένα Ζελένσκα, ενώ ζήτησε κι εκείνη από το ΝΑΤΟ, ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία για να σωθούν τα παιδιά.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι έχει πει ότι αν εκείνος είναι ο στόχος υπ' αριθμόν 1 της Ρωσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν, η σύζυγος και τα παιδιά του, είναι στόχος υπ' αριθμόν 2. Όμως η Ολένα Ζελένσκα δεν δραπέτευσε μπροστά στον κίνδυνο.

Ουκρανία: 11χρονος ταξίδεψε ολομόναχος μέχρι τη Σλοβακία

«Ρώσοι εισβολείς σκοτώνουν παιδιά της Ουκρανίας. Συνειδητά και κυνικά. Τουλάχιστον 38 παιδιά έχουν πεθάνει ήδη. Όταν στη Ρωσία λένε ότι τα στρατεύματά τους δε βλάπτουν τον άμαχο πληθυσμό, δείξτε τους τα πρόσωπα αυτών των παιδιών, που δεν τους δόθηκε καν η ευκαιρία να μεγαλώσουν», έγραψε στα social media της η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας. 

Η 44χρονη Ολένα Ζελένσκα δίνει τη δική της μάχη για τα παιδιά και τις γυναίκες με όπλο τις αναρτήσεις της. Καλεί τα μέσα ενημέρωσης να πουν την τρομερή αλήθεια. Ανεβάζει συνταρακτικές φωτογραφίες από αθώες ψυχές που θέρισε ο πόλεμος.

Ζελένσκι σύζυγος

Ο πρόεδρος Ζελένσκι με τη σύζυγό του

Τον μόλις 18 μηνών Κιρίλ που ξεψύχησε σε νοσοκομείο της Μαριούπολης.

Την 7χρονη Αλίς που πριν κλείσει τα 8 σκοτώθηκε στην Οκτίρκα, όπως και ο παππούς της που προσπάθησε να την προστατέψει. 

Η Πολίνα 11 ετών που χάθηκε με τους γονείς της σε βομβαρδισμό στο Κίεβο, η 6χρονη Σοφία στην Νόβα Καχόβκα και ο 14χρονος Αρσένι, ο οποίος χτυπήθηκε από θραύσμα στο κεφάλι και αιμορράγησε μέχρι θανάτου διότι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν οι διασώστες.

«Πείτε στις Ρωσίδες μητέρες τι ακριβώς κάνουν οι γιοι τους εδώ. Στις χώρες του ΝΑΤΟ “κλείστε τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία! Σώστε τα παιδιά μας, γιατί αύριο θα σώσετε τα δικά σας!”», συνέχισε η Ολένα Ζελένσκα.

Μια τελευταία της ανάρτηση από μυστική τοποθεσία δείχνει ένα μωρό που γεννήθηκε σε καταφύγιο. Ένα μήνυμα ελπίδας για τους συμπατριώτες της Ουκρανούς.

«Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν για να πείσουν τα ρωσικά στρατεύματα να σταματήσουν να πυροβολούν και να επιτρέψουν τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους;», αναρωτιέται με αγωνία. 

Αποκαλύπτει τέλος ότι εκατοντάδες παιδιά πεθαίνουν σε υπόγεια καταφύγια, χωρίς φαγητό και ιατρική περίθαλψη και υποστηρίζει ότι Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνουν ακόμη και εθελοντές που προσπαθούν να βοηθήσουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top