Ελληνίδα ομογενής δασκάλα συνεχίζει τα τηλε-μαθήματα ελληνικών στο Χάρκοβο

«Κάπως πρέπει να ξεφύγουμε από τον εφιάλτη… Τα παιδάκια είναι στα υπόγεια»

Βίντεο Ελληνίδας oμογενούς δείχνει τα άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ στο Χάρκοβο. Είδη πρώτης ανάγκης όπως γάλα, μακαρόνια, ρύζι, σιτάρι και ζάχαρη δεν υπάρχουν, σημειώνει στο star.gr

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας- Ρωσίας, που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λευκορωσία, εξέφρασε, μιλώντας στο star.gr η Ελληνίδα ομογενής Κατερίνα στο Χάρκοβο. Η ίδια είναι δασκάλα στο κυριακάτικο σχολείο στον Σύλλογο Ελλήνων του Χαρκόβου και όπως είπε, παρά τους βομβαρδισμούς και τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, δεν έχει σταματήσει τα μαθήματα ελληνικών, τα οποία συνεχίζει μέσω τηλεκπαίδευσης. 

«Κάπως πρέπει να ξεφύγουμε από αυτόν τον εφιάλτη… Τα παιδάκια τώρα είναι στα υπόγεια, δυστυχώς. Κάνω όμως μάθημα με ηλικιωμένους», σημείωσε.

Έτοιμη να συνεχίσει το μάθημα ελληνικής γλώσσας, εν μέσω πολέμου η Κ.Σ

«Άδεια τα ράφια στα σούπερ μάρκετ στο Χάρκοβο»

Εχθές, μόλις 2 χλμ μακρύτερα από το σπίτι της Κατερίνας λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, δόθηκε μάχη ανάμεσα σε Ουκρανούς στρατιώτες και Ρώσους, οι οποίοι επιχείρησαν ανεπιτυχώς να μπουν στο κέντρο της πόλης.

Σήμερα, το πρωί οι δρόμοι στο κέντρο του Χαρκόβου ήταν άδειοι, ενώ στη χιονισμένη άσφαλτο είναι εμφανή τα ίχνη από τα ουκρανικά άρματα μάχης. Λίγο αργότερα, και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία, μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας βομβαρδίστηκε με πυραύλους. Δεκάδες άμαχοι έπεσαν νεκροί, σύμφωνα με σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών. 

Βίντεο που τράβηξε σήμερα το πρωί σε κεντρικό δρόμο στο Χάρκοβο, η Ελληνίδα ομεγενής Κ.Σ

Με το κινητό της τηλέφωνο τράβηξε βίντεο που δίχνει ένα αυτοκίνητο κατεστραμμένο στην άκρη του δρόμου και τρύπες από σφαίρες στις βιτρίνες καταστημάτων. Από τις 8 το πρωί ακούγονταν πάλι εκρήξεις. Η ίδια βγήκε στα «κλεφτά» στις 09:00 προκειμένου να προμηθευτεί τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ, ωστόσο για μία ακόμη μέρα βρήκε τα περισσότερα ράφια σχεδόν άδεια.

Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί από μαζικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Τρύπα από σφαίρα στη βιτρίνα σούπερ μάρκετ στο Χάρκοβο 

Τρύπα από σφαίρα στη βιτρίνα σούπερ μάρκετ στο Χάρκοβο 

«Ο κόσμος σχηματίζει ουρές για να αγοράσει κρέας, ενώ τα ράφια με το νερό δεν προλαβαίνουν να γεμίσουν. Είδη πρώτης ανάγκης όπως γάλα, μακαρόνια, ρύζι, σιτάρι και ζάχαρή δεν υπήρχαν. Είχαν τελειώσει… Το ίδιο και τα τσιγάρα και οι ζωο-τροφές για τα κατοικίδια. ».

Τις προηγούμενες ημέρες η Κατερίνα δεν είχε προλάβει να πάρει ψωμί, το οποίο μόλις ξεφουρνιζόταν, τελείωνε κατά τη διαδρομή για τα ράφια του σούπερ μάρκετ.

«Σήμερα ευτυχώς βρήκα ψωμί. Θα φάμε και φασόλια… », σημείωσε με νόημα.

«Θέμα τύχης να βρεις ψωμί» - Μαρτυρία Ελληνίδας ομογενούς στην Ουκρανία

Η δασκάλα μένει σε μια 9όροφη πολυκατοικία, με τον καρδιοπαθή πατέρα της, τη μητέρα της και τον γάτο της, ενώ από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος η οικογένειά της φιλοξενεί και μία γειτόνισσα, με την οποία μοιράζεται το φαγητό της. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες των τοπικών αρχών τα φώτα στο σπίτι τους κλείνουν μόλις σουρουπώσει, προκειμένου να μη δίνουν στόχο στα ρωσικά μαχητικά.

Έλληνας ομογενής στο star.gr: Εγκατέλειψε το Κίεβο με την έγκυο γυναίκα του

Όταν ακούγονται εκρήξεις, η ίδια και οι γονείς της «παγώνουν από φόβο» και αποφεύγουν, όπως είπε, να πλησιάζουν τα παράθυρα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματιστούν από τα θραύσματα, σε περίπτωση που σπάσουν τα τζάμια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top