«Θέμα τύχης να βρεις ψωμί» - Μαρτυρία Ελληνίδας ομογενούς στην Ουκρανία

«Άδειασαν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ», λέει στο star.gr

Όλα όσα είπε η Ελληνίδα ομογενής, η οποία κατοικεί στο Χάρκοβο της Ουκρανίας

Για δεύτερη συνεχή ημέρα οι ήχοι από τις εκρήξεις και τις βόμβες που πέφτουν έξω από το Χάρκοβο, συγκλονίζουν τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι κρύβονται στα σπίτια και τα καταφύγια.

«Από τις 05:00 χθες το πρωί πέφτουν βόμβες. Όλη η πόλη τις ακούει. Οι κάτοικοι φοβούνται... Ο κόσμος τρέχει στα υπόγεια, το μετρό, τα καταφύγια...Επικρατεί χαμός και πανικός. Από το πρωί πέφτει και χιόνι. Τώρα δε φαίνεται ο καπνός, επειδή χιονίζει...και δεν φαίνεται μακριά», είπε στο star.gr η Ελληνίδα ομογενής, Κ.Σ.

 

Ήχοι από εκρήξεις ακούγονται στο βίντεο ντοκομέντο που έστειλε από το χιονισμένο Χάρκοβο η Ελληνίδα ομογενής

Όπως πρόσθεσε, ο θόρυβος και οι εκρήξεις σταμάτησαν χθες στις 9:00 το βράδυ, ενώ ξεκίνησαν πάλι από τις 11:10 σήμερα και ακούγονται ακόμη και τώρα.

«Δε νομίζω ότι είναι στην πόλη (οι εκρήξεις). Πρέπει να είναι λίγο πιο έξω. Θέλουν να μπουν», σημείωσε με νόημα. 

Ρωσικό τανκ έλιωσε το αυτοκίνητό του κι αυτός σώθηκε! - Δείτε το βίντεο

«Άδειασαν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ»

Αν και για την ώρα, σύμφωνα με την Κ.Σ, οι κάτοικοι στο Χάρκοβο έχουν νερό, ρεύμα, θέρμανση και ίντερνετ, στα ράφια των σούπερ μάρκετ ήδη καταγράφονται οι πρώτες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

«Από φαγητό έχουμε αυτά τα οποία έχουμε στις αποθήκες μας και τα ντουλάπια μας. Κάτι πρόλαβα να αγοράσω χθες από το σούπερ μάρκετ. Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ είναι άδεια. Δεν υπάρχουν μακαρόνια, ζάχαρη. Δεν μπορείς να βρεις χαρτί υγείας, ούτε αναψυκτικά... », σημείωσε.

Από το πρωί η Ρωσία σφυροκοπούσε το Κίεβο από αέρος

Από το πρωί η Ρωσία σφυροκοπούσε το Κίεβο από αέρος

Όπως πρόσθεσε, είναι θέμα τύχης να βρει κάποιος ψωμί στο σούπερ μάρκετ, καθώς από τη στιγμή που ξεφουρνίζεται δεν προλαβαίνει το καρότσι που το μεταφέρει να φτάσει γεμάτο στα ράφια.

«Στη διαδρομή (για τα ράφια) το παίρνουν οι πελάτες το ψωμί. Χθες δεν το πρόλαβα να το πιάσω. Σήμερα αν και κατάφερα να πάρω ψωμί (από το καρότσι), δεν πρόλαβα να πληρώσω...Ακούστηκαν εκρήξεις και μας ζήτησαν να εκκενώσουμε το σούπερ μάρκετ. Μας είπαν "Αφήστε τα ψώνια σας και φύγετε... », είπε.

Ουκρανοί πέρασαν τη νύχτα στα καταφύγια στο μετρό

Ουκρανοί πέρασαν τη νύχτα στα καταφύγια στο μετρό

Την ίδια ώρα συμπλήρωσε ότι η τιμή της κούρσας, που χρεώνουν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, είναι σήμερα από τρεις έως και πέντε φορές πιο υψηλή, σε σχέση με την κανονική τιμή, για την ίδια διαδρομή.

Για μία διαδρομή ας πούμε που έκανε 100 γρίβνες, τώρα παίρνουν 300- 500 γρίβνες...

«Δε νιώθω ασφαλής...  Προσπαθώ να είμαι ήρεμη»

Στο Χάρκοβο ζουν περίπου 600 Έλληνες ομογενείς. 

«Από αυτούς κάποιοι ξέρω ότι έχουν φύγει στο Ντνίπρο, ωστόσο οι περισσότεροι έμειναν εδώ. Και πού να πάμε..;», αναρωτήθηκε η Κ. Σ. 

Όπως εκμυστηρεύτηκε στο star.gr, η ίδια δεν νιώθει ασφαλής.

«Είμαι φοβισμένη και τρομαγμένη. Αυτός ο πανικός που επικρατεί γύρω σου, σε φοβίζει... αλλά προσπαθώ να είμαι ήρεμη», είπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top