Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Μπλίνκεν: Ζωτικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα

Πεντάγωνο: η Ρωσία δεν ελέγχει καμία πόλη στην ουκρανική επικράτεια 

Η απάντηση των ΗΠΑ στις απειλές του Πούτιν/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (27/2/22)

Τηλεφωνική συνομιλία για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο υπουργοί καταδίκασαν την προμελετημένη, απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο υπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σταθερή υποστήριξή της στην Ουκρανία και στις προσπάθειες που καταβάλουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ για να λογοδοτήσει η Ρωσία για τις ενέργειές της. Ο υπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας καταδίκασαν επίσης τις επιθέσεις της Ρωσίας σε πολιτικούς στόχους και ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους Έλληνες που σκοτώθηκαν στη βάναυση επίθεση της Ρωσίας στη Μαριούπολη».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Δένδια: «Είχα τηλεφωνική επικοινωνία σε φιλικό κλίμα με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σχετικά με τις εξελίξεις σε Ουκρανία. Μου μετέφερε τα συλλυπητήρια για το θάνατο των Ελλήνων ομογενών, ενώ τον ευχαρίστησα για τη δήλωσή του για την Ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου».

Πεντάγωνο: η Ρωσία δεν ελέγχει καμία πόλη στην ουκρανική επικράτεια 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν τις εξελίξεις, αλλά και τον πυρηνικό συναγερμό που ενεργοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο  μόνος λόγος που οι δυνάμεις του Πούτιν αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα απειλή σήμερα επί του πολεμικού πεδίου είναι επειδή η Ρωσία εισέβαλε σε μια Δημοκρατική χώρα, μια χώρα που δεν έχει στην κατοχή της πυρηνικά όπλα. 

Ουκρανία: Νέα αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο - Εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι

Η αμερικανική πλευρά ξεκαθαρίζει ότι σε κάθε στάδιο αυτής της σύγκρουσης ο Πούτιν κατασκεύασε απειλές για να δικαιολογήσει όλο και πιο επιθετικές ενέργειες. Η Ουάσιγκτον κατηγορεί την Μόσχα για ψέματα και προφάσεις. Αξιωματούχοι στην Αμερικανική πρωτεύουσα λένε πως ο Πούτιν δεν απειλήθηκε ποτέ από την Ουκρανία η από το ΝΑΤΟ το οποίο είναι μια αμυντική συμμαχία που δεν θα επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία. 

Αυτό επιβεβαίωσε πριν από λίγο και ο ΓΓ του Νάτο Γένς Στόλτενμπεργκ πως η Ουκρανία είναι αυτή που εν τέλει θα αποφασίσει αν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αν το συν αποφασίσουν και τα 30 μέλη. 

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας- Ουκρανίας: Όλα όσα ξέρουμε

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Στόλτενμπεργκ θεωρεί πως η ρητορική του Πούτιν περί πυρηνικών είναι επικίνδυνη. Σύμφωνα με αξιωματούχους του Αμερικανικού Πενταγώνου, προς το παρόν, η Ρωσία δεν ελέγχει καμία πόλη στην ουκρανική επικράτεια με τις Ρωσικές δυνάμεις να βρίσκονται περίπου 30 χιλιόμετρα από το Κίεβο. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top