Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη στο Ντονέτσκ

Αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία εκκενώνουν την περιοχή

Τι λένε Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία για τις εντάσεις με τη Ρωσία - Βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star (18/2)

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας, καθώς σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο σημείο. Την είδηση επιβεβαιώνουν και ρωσικά ΜΜΕ. 

Οι αυτονομιστικές αρχές της «δημοκρατίας» του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν ότι ένα αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε ένα κυβερνητικό κτίριο στην ομώνυμη πόλη. 

Γιώργος Φίλης: «H Oυκρανία Μπορεί Να Αποτελέσει Πεδίο Μάχης»

Ένας ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου Sputnik μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το κτίριο. Ξέσπασε πυρκαγιά, αλλά τα γειτονικά κτίρια δεν υπέστησαν ζημιές.

Από επίσημες πηγές δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ωστόσο το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ένα αυτοκίνητο εξερράγη στο πάρκινγκ του κτιρίου.

Αυτονομιστές εκκενώνουν την Ανατολική Ουκρανία

Οι υποστηριζόμενοι από τις ρωσικές αρχές αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία συγκέντρωσαν σήμερα τα παιδιά σε ένα ορφανοτροφείο της αποσχισθείσας περιοχής για να αρχίσουν να τα μεταφέρουν στη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Κλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία - Βομβαρδισμοί στο ανατολικό μέτωπο

Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ ανακοίνωσε νωρίτερα τη μαζική εκκένωση της περιοχής και την προώθηση των κατοίκων της στη Ρωσία, μετά την αύξηση των βομβαρδισμών. Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ εξέδωσε αργότερα παρόμοια ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα κάνει μια ενημέρωση για την ουκρανική κρίση με τη Ρωσία απόψε το βράδυ (23.00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top