Κλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία - Βομβαρδισμοί στο ανατολικό μέτωπο

Ο Πούτιν θα επιβλέψει αύριο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις

Τι λένε Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία για τις εντάσεις με τη Ρωσία - Βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star (16/2)

Συναγερμός σήμανε στην Ουκρανία μετά από βομβαρδισμούς κοντά στην Στανίτσια Λουχάνσκα, περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

To Star στην Ουκρανία: Έντονη η στρατιωτική παρουσία στη συνοριογραμμή

Όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο σημείο, ο ήχος των βομβαρδισμών ακούγεται στην πόλη. 

Η κλιμάκωση της κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας αποτελεί μία επιπλέον πηγή έντασης στην κρίση ανάμεσα στη Ρωσία και την Μόσχα, που απειλεί να εξελιχθεί σε ανοικτή σύρραξη εδώ και εβδομάδες, την ώρα που περί τις 150.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στα ουκρανικά σύνορα.

Αμερικανοί και Βρετανοί κατηγόρησαν χθες την Μόσχα ότι αναζητεί πρόσχημα για να επιτεθεί και ότι η σύγκρουση ανάμεσα στην Ουκρανία και τις δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών μπορούν να προμηθεύσουν στο Κρεμλίνο το πρόσχημα που αναζητεί.

Την ίδια ώρα, το BBC μεταδίδει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επιβλέψει αύριο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις, που θα περιλαμβάνουν εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ. Ακόμα, θα δοκιμάσουν πόσο έτοιμος είναι ο πυρηνικός οπλισμός της, λέει η Ρωσία.

Το Κρεμλίνο λέει ότι οι ασκήσεις είναι «αρκετά τακτικές» και επιμένει ότι δεν αποτελούν κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Ουκρανία.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας υπάρχουν γύρω από τη χώρα περίπου 149.000 Ρώσοι στρατιώτες, αεροπόροι και ναύτες γύρω από την Ουκρανία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top