Τι αποκαλύπτει η «γλώσσα του σώματος» του Βλαντιμίρ Πούτιν 

Το «φαινόμενο Πούτιν» με τα μάτια μίας ψυχολόγου

Ο Πούτιν παίζει με όλη την Υφήλιο, απειλώντας πως θα τραβήξει τη σκανδάλη στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι τόσο πειθαρχημένος που ελέγχει ακόμη και τα μηνύματα που θα στείλει με τη «γλώσσα του σώματός» του, όπως στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Σολτς.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αποχωρούν τα στρατεύματα από την Κριμαία

Τι αποκαλύπτει η «γλώσσα του σώματος» του Πούτιν 

Το βλέμμα του είναι ψυχρό, παγωμένο και υπεροπτικό. Οι γκριμάτσες του γεμάτες ειρωνεία. Έτσι, ο Πούτιν υποδέχτηκε τον Όλαφ Σολτς και τον Εμανουέλ Μακρόν. Δεν καταδέχτηκε να τους δώσει το χέρι. 

Ειρωνεύεται ο Πούτιν: «Τι ώρα ξεκινάμε πόλεμο με την Ουκρανία;»

Αντίθετα, στον ανεμβολίαστο Βραζιλιάνο Πρόεδρο  Μπολσονάρο έστρωσε το κόκκινο χαλί, του έκανε χειραψία και έκατσε δίπλα του.

Ο Πούτιν έβαλε τον Λαβρόφ σε ακόμα μακρύτερο τραπέζι από τον Μακρόν!

Το «φαινόμενο Πούτιν» με τα μάτια μίας ψυχολόγου

«Κατά τη διάρκεια των ομιλιών του κρατάει το πόντιουμ, άρα προσπαθεί να συγκρατήσει τον εαυτό του, να μην δείχνει την εξωτερίκευση των συναισθημάτων του. Παρόλα αυτά  πολλές φορές βλέπουμε, όταν δε συνάδει αυτό που λέει με αυτό που πιστεύει, ένα συχνό ανασήκωμα των ώμων του. Είναι ένας άνθρωπος πολύ συγκρατημένος στις κινήσεις του, δεν πηγαίνει προς τους άλλους, αυτό δείχνει αυτοπεποίθηση και έναν ισχυρό χαρακτήρα» περιγράφει η ψυχολόγος Κρυσταλλία Αποστόλου. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος δεν έκρυβε τη δυσαρέσκεια του στους Ευρωπαίους ηγέτες. Κουνούσε νευρικά τα πόδια του σαν να ήθελε να φύγει. Ξεφυσούσε κάθε φορά που όσα άκουγε δεν ικανοποιούσαν τις φιλοδοξίες του.  

Κάθε κίνησή του έδειχνε μελετημένη θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στη Δύση πως εκείνος είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Η απόφαση του να στήσει απέναντι του στα 6 μέτρα τον Γερμανό Καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο έμοιαζε περισσότερο με τιμωρία  παρά κίνηση για λόγους κοινωνικής απόστασης εξαιτίας της πανδημίας. 

Το τραπέζι- σιδηρόδρομος του Πούτιν: Με φύλλα χρυσού και κόστος 100.000 ευρώ

Το τραπέζι- παγοδρόμιο ή σιδηρόδρομος που αρκετοί τρόλαραν ικανοποιεί τη μεγαλομανία του. Είναι διακοσμημένο από φύλλα χρυσού και στοιχίζει 100.000 ευρώ. Όμως, ο Πούτιν έχει και την ανάγκη να δείξει στην υφήλιο πως είναι ένας χαλύβδινος ηγέτης, ο οποίος κρατά στα χέρια του τη μοίρα της παγκόσμιας ισορροπίας. 

Αν προσπαθήσετε να εισβάλετε στην Κριμαία… δε θα προλάβετε να ανοιγοκλείσετε τα βλέφαρά σας

«Θα συρθείτε λοιπόν σε έναν πόλεμο ενάντια στην θέληση σας, κα δε θα προλάβετε να ανοιγοκλείσετε τα βλέφαρα σας διαβάζοντας το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» είπε πριν από κάποιες μέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top