Ουκρανία: Για ασήμαντη αφορμή η δολοφονία των δύο Ελλήνων ομογενών

Τι συνέβη και τους πυροβόλησαν οι Ουκρανοί πολιτοφύλακες

Την ώρα που τα τύμπανα πολέμου ηχούν στην Ουκρανία, καθώς οι προσπάθειες διπλωματικής διαμεσολάβησης φαίνεται ότι πέφτουν στο κενό, σοκάρει η δολοφονία δύο Ελλήνων ομογενών από Ουκρανούς πολιτοφύλακες.

Το επεισόδιο συνέβη στο χωριό Γράνιτνα της Ανατολικής Ουκρανίας, κοντά στη γραμμή επαφής με τη Ρωσία. Τρεις Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς και τραυμάτισαν άλλους δύο. 

Ουκρανία: Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς από πυρά στρατιωτών

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, η αφορμή για το αιματηρό περιστατικό ήταν ασήμαντη και άσχετη με την κρίση Ουκρανίας- Ρωσίας.

Γιατί η Ρωσία απειλεί την Ουκρανία; - Τι θέλει ο Πούτιν

Οι στρατιώτες βρίσκονταν σ' ένα μαγαζί και ξαφνικά άρχισαν να τσακώνονται με τον καταστηματάρχη. Τότε, παρενέβη η παρέα των Ελλήνων. Λογομάχησαν και ένας στρατιώτης πυροβόλησε.

Στο μεταξύ, κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν στο Star το κλίμα που επικρατεί και τη δυσαρέσκεια ορισμένων ομογενών για το γεγονός ότι ο στρατός κυκλοφορεί στα χωριά τους. 

Oυκρανία: Εκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους ηγέτες της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του, για να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε όλους τους Έλληνες πολίτες να αποχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία. Ορισμένοι ήδη επιστρέφουν, κυρίως οδικώς. 

Το ΥΠΕΞ καλεί τους Ελληνες πολίτες να φύγουν από την Ουκρανία

Ενδεικτικά, μόνο χθες βράδυ αναχώρησαν οδικώς 20 εκπαιδευτικοί, πολίτες με ελληνικό διαβατήριο. Όσοι Έλληνες θέλουν να επιστρέψουν μπορούν να απευθυνθούν στην πρεσβεία μας στο Κίεβο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top