Ρωσία - Ουκρανία: Σε ρόλο «διαμεσολαβητή» ο Ερντογάν

Αυξάνονται οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις στην Ανατ. Μεσόγειο

Ρεπορτάζ για τη συνεχή ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (3/2/22)

Στο Κίεβο έφτασε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να διεκδικήσει το ρόλο του διαμεσολαβητή, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης με τη Ρωσία

Είναι ένας τίτλος που φαίνεται να θέλει διακαώς, την ώρα που ο ρωσικός στόλος μεταφέρει τανκς και στρατό στη Μαύρη Θάλασσα μέσω της Μεσογείου. 

Μπάιντεν: Έρχονται κυρώσεις στον Πούτιν αν εισβάλλει στην Ουκρανία

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν πρότεινε να συναντηθούν στην Τουρκία ο Πούτιν και ο Ζελένσκι. Επισήμως ο Ερντογάν αναμένεται στο Κίεβο για να συμμετάσχει σε ένα οικονομικό φόρουμ, στη διάρκεια του οποίου πρόκειται να ανακοινώσει μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο μια σειρά συμφωνιών. Ανάμεσά τους και μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, ενώ ο Ουκρανός υπουργός άμυνας δήλωσε ότι το Κίεβο και η Άγκυρα θα υπογράψουν συμφωνία- πλαίσιο για την κατασκευή τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία

Στο μεταξύ, υπάρχει «υπέρσυγκέντρωση» ρωσικών ναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες παρακολουθούνται από Γάλλους και Nατοϊκούς. Χθες μπήκαν απο το Γιβραλτάρ στην Ανατολική Μεσόγειο 6 ρωσικά πολεμικά πλοία, ενώ σήμερα προστέθηκαν άλλα τρία.

ΗΠΑ και Βρετανία αποσύρουν τους διπλωμάτες τους από την Ουκρανία

Οι Ουκρανοί θεωρούν ότι οι Ρώσοι θα τους χτυπήσουν, εφόσον τα πλοία φτάσουν στη Μαύρη Θάλασσα.

Στην Α. Μεσόγειο γαλλικές ναυτικές δυνάμεις  επιτηρούν τα ρωσικά πλοία και από αέρος τα επιτηρούν νατοϊκά αεροσκάφη.

Σκηνικό πολέμου στην Ουκρανία - Οι πολίτες με το χέρι στη σκανδάλη

Στην περιοχή αναμένεται και το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκώλ με την αρμάδα του, στην οποία θα ενταχθεί και η ελληνική φρεγάτα «Αδρίας».

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top