Νταβίντ Σασόλι: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στη Ρώμη

Αύριο η κηδεία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Από σήμερα στις 10.30 το πρωί, μέχρι και τις 6 το απόγευμα, η σορός του Νταβίντ Σασόλι πρόκειται να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στην αίθουσα «Ντέλλα Προτομοτέκα» του δημαρχιακού μεγάρου της Ρώμης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι

 

Μητσοτάκης: Είμαι συγκλονισμένος από τον θάνατο του Σασόλι

Πρόκειται για την ίδια αίθουσα στην οποία οι Ρωμαίοι αφήνουν ένα λουλούδι ή λένε μια προσευχή για αγαπημένα τους πρόσωπα που «έφυγαν», για το «μεγάλο ταξίδι». Όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, και με την Ραφαέλα Καρά.

Αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, πρόκειται να τελεσθεί η κηδεία, με δημόσια δαπάνη. Το αποφάσισε η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς του Σασόλι, τόσο στον χώρο της δημοσιογραφίας, όσο και της πολιτικής.

Η Ευρώπη αποχαιρετά τον Σασόλι - Υπέφερε από τη «νόσο των λεγεωναρίων»

Σε δηλώσεις τους στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη κοινωνική τους ευαισθησία: όπως τόνισαν, για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του Σασόλι, το Ευρωκοινοβούλιο συμμετείχε τόσο έντονα στην στήριξη πολλών ανθρώπων που βρέθηκαν σε δυσκολία -ακόμη και χωρίς φαγητό- λόγω των συνεπειών της πανδημίας κορονοϊού.

Στην κηδεία του Ιταλού δημοσιογράφου και πολιτικού θα είναι παρόντες, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαλ Μισέλ, Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι.

Ενός λεπτού σιγή για τον Σασόλι 

Καθώς οι υπουργοί Άμυνας έφτασαν στο δείπνο τους χθες το βράδυ στη Βρέστη, δεν δέχθηκαν ερωτήσεις από τον Τύπο. Η Γαλλίδα Florence Parly κάλεσε τους συναδέλφους της να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του David Sassoli, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος πέθανε την Τρίτη. 

Η επικεφαλής των Σοσιαλιστών, της πολιτικής ομάδας του Νταβίντ Σασόλι, Iratxe García, γράφει: "Δεν ξέχασε ποτέ, ούτε για μια στιγμή, εκείνους που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη: κατά τη διάρκεια του πιο σοβαρού αποκλεισμού δημιούργησε μια κουζίνα συσσιτίου και ένα κέντρο υποδοχής στις εγκαταστάσεις του Κοινοβουλίου για τις γυναίκες που υπέφεραν από έμφυλη βία. Αυτό το παράδειγμα της καλοσύνης του είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι συμμετείχαν στο λεπτό σιγής μπροστά από το Κοινοβούλιο την ημέρα που απεβίωσε".  

Ρεπορτάζ: Μαρίας Ψαρά
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top