Μητσοτάκης: Είμαι συγκλονισμένος από τον θάνατο του Σασόλι

«Το όραμά του για την Ευρώπη θα λάμπει πάντα ως φάρος ειρήνης»

Κυριάκος Μητσοτάκης

Την ξαφνική απώλεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, σε ηλικία 65 ετών. Θρηνεί ο πολιτικός κόσμος της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει συγκλονισμένος από τον θάνατο του Ιταλού πολιτικού και τονίζει πως το όραμά του για την Ευρώπη θα λάμπει πάντοτε.

Νταβίντ Σασόλι: Πέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Είμαι συγκλονισμένος και συντετριμμένος από τον ξαφνικό θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Το όραμά του για την Ευρώπη θα λάμπει πάντα ως φάρος ειρήνης και δημοκρατίας, ως μια αιώνια κληρονομιά. Θρηνούμε αυτόν τον αξιόλογο Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο», έγραψε στο twitter o κ. Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νταβίντ Σασόλι απεβίωσε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο του Αβιάνο της Ιταλίας, όπου νοσηλευόταν από τις 26 Δεκεμβρίου εξαιτίας σοβαρής επιπλοκής που προκλήθηκε από δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού του συστήματος.

«Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, έναν επιτυχημένο δημοσιογράφο και πολιτικό που έδωσε μάχες για τη δημοκρατία και μια πιο δυνατή ΕΕ. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», έγραψε στο twitter o Νίκος Δένδιας.

«Ο ξαφνικός θάνατος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι είναι μια τρομερή απώλεια για την Ευρώπη και την Ιταλία. Ένας φίλος της Ελλάδας, με προοδευτικό όραμα της κοινωνικής Ευρώπης, που πάλεψε για ένα δυνατό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι συγκλονισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του συναδέλφου και αγαπητού φίλου David Sassoli. Η Ευρώπη χάνει έναν γενναίο υπέρμαχο των αξιών της, που τίμησε με την παρουσία του τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πάντα στο πλευρό της πατρίδας μας, έδωσε αγώνα για την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια των λαών της Ευρώπης. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top