ΕΕ: Θα απαγορεύονται τα μελάνια για τα χρωματιστά τατουάζ

Οι καλλιτέχνες τατουάζ μιλούν για κρίση στη βιομηχανία τους

Αντιδράσεις από τους καλλιτέχνες τατουάζ και στην Ελλάδα - Βίντεο Ant1

Τα χρωματιστά τατουάζ ουσιαστικά θα απαγορεύονται πλέον μετά από νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λόγος είναι πως ορισμένες ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο ή άλλα προβλήματα υγείας και αφορούν κυρίως τα έγχρωμα μελάνια δε θα διακινούνται πλέον στο εμπόριο.  

Οι καλλιτέχνες τατουάζ λένε ότι η νέα αυτή πανευρωπαϊκή απαγόρευση χιλιάδων χημικών μπορεί να βλάψει σοβαρά τη βιομηχανία τους.  

Η ΕΕ λέει ότι οι νέοι κανόνες που τίθενται θα μειώσουν τον αριθμό των ανεπιθύμητων ενεργειών. Ωστόσο, οι καλλιτέχνες δηλώνουν ότι τα εναλλακτικά μελάνια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν δεν είναι εύκολα διαθέσιμα και μπορεί να μην έχουν την «ζωντάνια» στο χρώμα τους, την οποία θέλουν οι πελάτες. 

Μετά από δύο χρόνια δυσκολίας που προκλήθηκε από την πανδημία, πολλές επιχειρήσεις υποστηρίζουν ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν.

Η ΕΕ εκτιμά ότι έως και 12% των Ευρωπαίων έχουν τατουάζ. Μόνο στη Γερμανία υπολογίζεται ότι ένας στους πέντε ανθρώπους έχει τατουάζ, ενώ στο Βέλγιο η κυβέρνηση πιστεύει ότι 500.000 νέα τατουάζ εμποτίζονται κάθε χρόνο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top