Ισπανία: Μειώνεται η καραντίνα για όσους βγαίνουν θετικοί στον κορωνοϊό

Για ανάγκη ισορροπίας κάνει λόγο ο Σάντσεθ

Η μετάλλαξη Όμικρον «σφυροκοπά» την Ευρώπη - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (28/12)

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι μειώνει στις επτά αντί για 10 ημέρες την καραντίνα για όσους βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό, την ώρα που ο αριθμός ρεκόρ των μολύνσεων προκαλεί φόβους αποσταθεροποίησης της οικονομίας.

Κορωνοϊός: Η ευρωπαϊκή χώρα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως

Αυτό το μέτρο προορίζεται προκειμένου να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ της δημόσιας υγείας και της οικονομικής ανάπτυξης, όπως δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ενώπιον δημοσιογράφων, προτού η απόφαση επισημοποιηθεί από το υπουργείο Υγείας, που εξέδωσε σχετικό ανακοινωθέν.

Η Ισπανία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη όπως ολόκληρος ο κόσμος με την έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον, αποτελεί με τη σειρά της μία από τις πρώτες χώρες που μειώνει τη διάρκεια της καραντίνας για όσους έχουν προσβληθεί από την Covid-19. 

Οι ισπανικές αρχές είχαν ήδη συστήσει την 21η Δεκεμβρίου να μην επιβάλλεται πλέον καραντίνα στους πλήρως εμβολιασμένους που βρέθηκαν σε στενή επαφή με άτομα τα οποία προσβλήθηκαν από την παραλλαγή Όμικρον, όμως απλά να περιορίζουν τις επαφές τους.

Τα άτομα επαφές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει, αντιθέτως, να συνεχίσουν να τηρούν μια καραντίνα, η οποία, ωστόσο, μειώθηκε σήμερα από τις 10 στις 7 ημέρες.

Με στόχο πάντα να περιοριστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών, η δημοτική αρχή της Μαδρίτης αποφάσισε ότι ορισμένοι από τους υπαλλήλους της θα μπορούν να εργάζονται παρά το γεγονός ότι θα έχουν ένα θετικό τεστ, εφόσον το ιικό φορτίο τους, και επομένως η μολυσματικότητά τους, κυμαίνονται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Η Ισπανία έσπασε σήμερα το ρεκόρ της με 99.671 καταγεγραμμένα κρούσματα σε 24 ώρες. Το προηγούμενο κύμα των ημερήσιων ρεκόρ ήταν στα μέσα Ιανουαρίου και ανερχόταν σε σχεδόν 40.000 μολύνσεις σε 24 ώρες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top