Γιορτές στις ΜΕΘ: Φωτογραφίες που ανατριχιάζουν από το AP

Για 2η χρονιά οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής φροντίζουν ασθενείς κορωνοϊού

Το 2021 κλείνει με τον πιο περίεργο τρόπο, αφού η μετάλλαξη Όμικρον χάλασε τα σχέδια που έκαναν πολλοί για μία πιο φυσιολογική Πρωτοχρονιά

Μπορεί κάποιοι να είχαν αρχίσει να επιστρέφουν στην κανονικότητα, ωστόσο τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ σε όλο τον κόσμο δε σταμάτησαν ποτέ να πιέζονται. 

Το Associated Press παρουσίασε ανήμερα των Χριστουγέννων ένα συγκινητικό φωτορεπορτάζ από τη ΜΕΘ ενός νοσοκομείου στη Μασσαλεία της Γαλλίας. Για άλλη μια χρονιά, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής περνούν τις γιορτές τους φροντίζοντας όσους έχουν κορωνοϊό. Τις συγκλονιστικές φωτογραφίες έχει τραβήξει ο Daniel Cole. 

Στο φωτορεπορτάζ οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι ντυμένοι με τις ειδικές στολές, ενώ τη μάσκα τους βγάζουν μόνο για να φάνε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ο επικεφαλής γιατρός της ΜΕΘ, ο Dr. Julien Carvelli, διοργάνωσε ένα μικρό γέυμα για την ομάδα του προκειμένου να τους ανυψώσει το ηθικό. 

Μέσα στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο Ludo, ένας 41χρονος άντρας που από τον κορωνοϊό πέρασε 24 ημέρες σε κώμα και σε μηχάνημα αναπνοής. Η σύζυγός του, Amelie, επισκέπτεται καθημερινά τον άντρα της, ενώ όταν ήταν αρκετά δυνατός για να σηκωθεί, ακούμπησαν τα κεφάλια τους και αγκαλιάστηκαν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top