Τηλεργασία τρεις φορές την εβδομάδα - Ανακοινώνονται νέα μέτρα στη Γαλλία

Δε θα υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γαλλία

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι ως απάντηση στην ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον της Covid-19, η κυβέρνηση μειώνει σε τρείς μήνες από τέσσερις τη χρονική περίοδο για μια τρίτη αναμνηστική δόση, αλλά δε θα υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μέχρι και απαγόρευση κυκλοφορίας εξετάζει ο Μακρόν για την Πρωτοχρονιά

Ο Καστέξ δήλωσε επίσης ότι από τη Δευτέρα, και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις θα περιορίζονται σε 2.000 άτομα για τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους και σε 5.000 άτομα για τις εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Η κατανάλωση ποτού και φαγητού θα απαγορεύεται στις υπεραστικές συγκοινωνίες και τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων. Η εργασία στο σπίτι θα καταστεί υποχρεωτική για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα όπου είναι δυνατόν, είπε ο Καστέξ.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στα κέντρα των πόλεων, υπό την εποπτεία των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Ξέρω ότι μοιάζει με ταινία χωρίς τέλος, αλλά πριν από ένα χρόνο αρχίσαμε την εκστρατεία εμβολιασμού μας και τώρα είμαστε ένας από τους καλύτερα εμβολιασμένους και καλύτερα προστατευμένους λαούς στον κόσμο», είπε ο Καστέξ σε συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Καστέξ δήλωσε ότι το πάσο εμβολιασμένου που σχεδιάζει να υιοθετήσει η κυβέρνηση, το οποίο θα απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού, όχι απλώς ένα αρνητικό τεστ θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Ιανουαρίου, εάν το κοινοβούλιο εγκρίνει νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι μόνο καθήμενοι πελάτες θα μπορούν να καταναλώνουν φαγητό και ποτό σε μπαρ και εστιατόρια, όχι όρθιοι πελάτες.

Γαλλία: Τρίτη δόση στους τρεις μήνες, ακόμη και στις ηλικίες 12-17 ετών

Σε αντίθεση με άλλες χώρες που έχουν καθυστερήσει την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, τα γαλλικά σχολεία θα ανοίξουν ξανά όπως είναι προγραμματισμένο στις 3 Ιανουαρίου, δήλωσε ο Καστέξ.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε ότι το ποσοστό επίπτωσης της Covid ο αριθμός των μολύνσεων ανά 100.000 ανθρώπους την εβδομάδα είναι τώρα πολύ πάνω από 700 και σε επίπεδο ρεκόρ από τότε που άρχισε η επιδημία στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top