Μέχρι και απαγόρευση κυκλοφορίας εξετάζει ο Μακρόν για την Πρωτοχρονιά

Νέο υγειονομικό συμβούλιο το απόγευμα για να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα

Πάνω από 104.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν στη Γαλλία. Ένας αριθμός που δεν έχει καταγραφεί ποτέ από την αρχή της πανδημίας. 

Γαλλία: Σαρώνει η Όμικρον-Τα κρούσματα θα φτάσουν τις 100.000 ημερησίως

Υπό αυτές τις συνθήκες θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα και νέο υγειονομικό συμβούλιο, όπου αναμένεται να ληφθούν νέα αυστηρά μέτρα όχι μόνο για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς αλλά και για το επόμενο διάστημα.
 
Μεταξύ άλλων αναμένεται να εξεταστεί η μετατροπή του υγειονομικού πάσου σε πάσο εμβολιασμού, ενώ θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης. 

Το υγειονομικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις πέντε η ώρα Ελλάδος μέσω τηλεδιάσκεψης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει υπουργικό συμβούλιο το οποίο αναμένεται να εγκρίνει το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται το πάσο εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ του ρεβεγιόν ενώ εξετάζεται και το κλείσιμο των εξωτερικών χώρων μπαρ και εστιατορίων. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είχε ανακοινώσει την απαγόρευση ρίψης βεγγαλικών το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου και την πώληση αλκοόλ και τροφίμων σε δημόσιους χώρους.

Γαλλία: Τρίτη δόση στους τρεις μήνες, ακόμη και στις ηλικίες 12-17 ετών

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός BFM οι γαλλικές αρχές εξετάζουν και τη θέσπιση ενός σούπερ πάσου για μέρη όπου ο κίνδυνος μόλυνσης είναι ιδιαίτερα υψηλός. 

Το σούπερ πάσο θα είναι ο συνδυασμός του εμβολιαστικού πάσου με αρνητικό τεστ αντιγόνου ή PCR το οποίο θα επιδεικνύεται σε συγκεκριμένους χώρους. Μόνο ο εμβολιασμός δεν θα είναι αρκετός», σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top