Γαλλία: Σαρώνει η Όμικρον-Τα κρούσματα θα φτάσουν τις 100.000 ημερησίως

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5 - 11 ετών

Τις 100.000 θα ανέβουν τα ημερήσια κρούσματα στη Γαλλία – από τις 84.272 που καταγράφηκαν χθες-, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού υγείας, Ολιβιέ Βεράν, ο οποίος τόνισε ότι η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού θα είναι κυρίαρχη στη Γαλλία ως τις αρχές Ιανουαρίου.

Όμικρον: Τι μέτρα παίρνει όλη η Ευρώπη

Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Ελιζαμπέτ Μπορν ζήτησε από τις επιχειρήσεις να «επιταχύνουν» τη στροφή τους προς την τηλεργασία, ζητώντας τους να προετοιμαστούν «ήδη από τώρα» να την «ενισχύσουν» μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και με στόχο οι υπάλληλοί τους να εργάζονται από το σπίτι 3 με 4 ημέρες την εβδομάδα.

Κόσμος σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας/AP

Κόσμος σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας/AP
«Είναι ξεκάθαρο ότι με την κατάσταση αυτή πρέπει να επιταχυνθεί, να ενισχυθεί η τηλεργασία (…) με στόχο το λιγότερο τρεις ημέρες την εβδομάδα για τις θέσεις εργασίας που το επιτρέπουν, ή ακόμη και τέσσερις όταν αυτό είναι εφικτό», επεσήμανε η Μπορν στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Κόσμος με μάσκα κάτω από τον Πύργο του Άιφελ/AP

Κόσμος με μάσκα κάτω από τον Πύργο του Άιφελ/AP

Την ίδια ώρα, η υποψήφια των σοσιαλιστών για την προεδρία Αν Ινταλγκό, δήλωσε πως αν εκλεγεί θα κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, ενώ για δεύτερη φορά περνάει κορωνοιό ο Φρανκ Ριστέρ, υπουργός Εξωτερικού εμπορίου. Είχε βρεθεί θετικός τον Μάρτιο του 2020 και χθες ανακοίνωσε πως είναι κρούσμα πάλι και μπαίνει σε απομόνωση. 

Γαλλία- Covid-19: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5 - 11 ετών

Ξεκίνησε χθες στη Γαλλία η εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5 ως 11 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ολιβιέ Βεράν.

Εμβολιασμός παιδιού κατά του κορωνοϊού στη Γαλλία/AP

Εμβολιασμός παιδιού κατά του κορωνοϊού στη Γαλλία/AP

«Ανοίγουμε τον εμβολιασμό για τα παιδιά» αυτής της ηλικιακής ομάδας, επεσήμανε ο Βεράν μιλώντας στο δίκτυο BFMTV-RMC, διευκρινίζοντας όμως ότι η αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-19 δεν έχει ανοίξει για τους εφήβους «προς το παρόν».

Ο Βεράν πρόσθεσε ότι το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού θα είναι κυρίαρχο στη Γαλλία ως τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι προς το παρόν δεν εξετάζονται νέοι περιορισμοί, αν και τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί, με τις γαλλικές αρχές να ελπίζουν ότι η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν την επιδημία υπό έλεγχο.

Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Ελιζαμπέτ Μπορν ζήτησε από τις επιχειρήσεις να «επιταχύνουν» τη στροφή τους προς την τηλεργασία, ζητώντας τους να προετοιμαστούν «ήδη από τώρα» να την «ενισχύσουν» μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και με στόχο οι υπάλληλοί τους να εργάζονται από το σπίτι 3 με 4 ημέρες την εβδομάδα.

Το κύμα του Όμικρον εξαπλώνεται πολύ γρήγορα στη Γαλλία, με περίπου το 20% των κρουσμάτων της covid-19 να οφείλονται σε αυτό το στέλεχος, έναντι 10% το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε την Τρίτη, η γαλλική κυβέρνηση.

Το ποσοστό επίπτωσης της covid-19 έφτασε ξανά σε αριθμό ρεκόρ στη Γαλλία, με 545 κρούσματα την εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους και το ποσοστό στο Παρίσι να είναι σχεδόν διπλάσιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top