Γλυπτά Παρθενώνα: «Ναι» στον δανεισμό τους από τον Τζορτζ Όσμπορν

Τι αναφέρει ο νέος πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου σε άρθρο του

Ανοικτός σε μια συμφωνία για δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα δηλώνει ο νέος πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου.

Ο Τζορτζ Όσμπορν, πρώην υπουργός Οικονομικών της Αγγλίας, σε άρθρο του στους Times με τίτλο  «Είναι δίκαιο να είμαστε περήφανοι για το Βρετανικό Μουσείο», υπερασπίζεται το Μουσείο ως χώρο σύνδεσης των παγκόσμιων πολιτισμών.

Τζόνσον σε Μητσοτάκη: Υπέροχο να σε καλωσορίζω στην επέτειο των 200 ετών

«Σίγουρα, υπάρχουν και εκείνοι που αμφισβητούν το δικαίωμα μας να υπάρχουμε, το έκαναν το 1753 και το κάνουν ξανά το 2021 [...] Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που απαιτούν την επιστροφή αντικειμένων που πιστεύουν ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κρατήσουμε. Ούτε αυτό είναι καινούργιο. Ο Λόρδος Μπάιρον σκέφτηκε ότι τα "Ελγίνεια μάρμαρα" έπρεπε να επιστρέψουν στον Παρθενώνα. Η απάντηση μας δεν είναι απορριπτική», αναφέρει.

«Είμαστε ανοιχτοί στον δανεισμό των τεχνουργημάτων μας οπουδήποτε μπορούν να τα φροντίσουν και να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή τους, κάτι που κάνουμε κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας» τονίζει.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, ζήτησε από τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον, την επιστροφή των Γλυπτών στον τόπο που γεννήθηκαν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top