Τουρκία: Τουλάχιστον 4 νεκροί και 19 τραυματίες από καταιγίδα

Θυέλλωδεις άνεμοι που φθάνουν τα 130 χλμ την ώρα στην Κωνσταντινούπολη

καταιγίδα

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκαεννέα τραυματίστηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη από τους θυελλώδεις ανέμους που σαρώνουν την περιοχή, ανακοίνωσε το κυβερνείο.

Ιταλία - κακοκαιρία: Νεκρός βρέθηκε ο ηλικιωμένος που αγνοείτο στη Σαρδηνία

«Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένας ξένος υπήκοος, έχασαν τη ζωή τους και 19 συμπολίτες μας τραυματίστηκαν, τρεις εξ αυτών σοβαρά», ανέφερε το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης σε ένα δελτίο τύπου, επικαλούμενο έναν απολογισμό της κυβερνητικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών (Afad).

Σε βίντεο που μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA διακρίνονται δύο άνδρες και ένα καροτσάκι στο έδαφος, κάτω από τα συντρίμμια μιας κατασκευής, σαν να έχει προηγηθεί μια έκρηξη, στη συνοικία Εσενγιούρτ, στο δυτικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε σε άλλη συνοικία στο δυτικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, αφότου τη χτύπησε στο πρόσωπο ένα δοκάρι, το οποίο ξεκόλλησε από τη στέγη της πολυκατοικίας όπου διέμενε, σύμφωνα με το DHA.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να είναι προσεκτικοί, μπροστά στον κίνδυνο ανάλογων ατυχημάτων, με την «πτώση δέντρων και δοκαριών», που προκαλούν άνεμοι η ταχύτητα των οποίων φθάνει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Σε άλλες εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ φαίνεται μια στέγη και ένα τμήμα ενός μπαλκονιού να έχουν παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους, όπως και φορτηγά να έχουν ανατραπεί σε μία λεωφόρο κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Κακοκαιρία Ορόρ: Τέσσερις νεκροί από θυελλώδεις ανέμους στην Πολωνία

Δεκάδες στέγες και σχεδόν 200 δέντρα ξεριζώθηκαν εξαιτίας της καταιγίδας και οι θαλάσσιες συγκοινωνίες ανεστάλησαν στον Βόσπορο, έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή. Πέντε αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στην Κωνσταντινούπολη άλλαξαν κατεύθυνση προς τα αεροδρόμια της Άγκυρας και της Σμύρνης, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top