Κακοκαιρία Ορόρ: Τέσσερις νεκροί από θυελλώδεις ανέμους στην Πολωνία

Σε «μπλακ άουτ» χιλιάδες σπίτια στη Γαλλία 

Βίντεο από την κακοκαιρία «Ορόρ» στη Γαλλία/ Reuters

Μία τρομακτική κακοκαιρία «σαρώνει» σήμερα πολλές χώρας της βόρειας Ευρώπης. Η «Ορόρ» όπως ονομάζεται είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στην Πολωνία εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπληξαν το νότιο και νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. 

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από δέντρο που έπεσε πάνω σε όχημα στην περιοχή Βρότσλαβ», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Κάρολ Κιερζκόφσκι, όπως μεταδίδει το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Είχαμε πρόβλεψη για 300 νεκρούς στον Κηφισό»

Επίσης, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν το φορτηγό του εξετράπη από την πορεία του, ενώ ένας εργάτης σκοτώθηκε από τοίχο που κατέρρευσε πάνω του. 

Από τα φαινόμενα, υπάρχουν και έξι τραυματίες, ενώ οι Πολωνοί πυροσβέστες έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τουλάχιστον 3.200 περιστατικά. 

Οι πολωνικές αρχές είχαν προειδοποιήσει για θυελλώδεις ανέμους στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά στη Γαλλία

Η κακοκαιρία Ορόρ έχει επηρεάσει και την Γαλλία, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα. 

Ειδικότερα, τουλάχιστον 120.000 σπίτια έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ η κυκλοφορία των τρένων αποκαθίσταται σταδιακά στη βόρεια Γαλλία.

Η ηλεκτροδότηση έχει επανέλθει σε πάνω από το 50% των 250.000 νοικοκυριών που είχαν μπλακ άουτ σήμερα το πρωί, ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία ηλεκτρισμού στη Γαλλία, σε μια ενημέρωση σήμερα το μεσημέρι σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης: «Σχεδόν 4.000 τεχνικοί και εργαζόμενοι των εταιρειών παρόχων υπηρεσιών βρίσκονται επί ποδός». 

Στο σιδηροδρομικό δίκτυο, «εκατοντάδες περιστατικά» σημειώθηκαν «με πτώσεις δέντρων, κλαδιών και διαφόρων αντικειμένων που ξηλώθηκαν και πέταξαν μακριά καταλήγοντας σε ράγες ή σε αλυσοειδείς γραμμές επαφής», σύμφωνα με τη SNCF, τη γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων.

Η καταιγίδα Ορόρ πλήττει την Γαλλία από χθες το απόγευμα, ενώ μετατοπίστηκε προς το ανατολικό τμήμα της χώρας τη νύχτα της Τετάρτης, φτάνοντας στη Γερμανία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top