Μετάλλαξη Όμικρον: Ισραήλ και Ιαπωνία κλείνουν τα σύνορα τους για όλους

Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα παραλλαγή του ιού

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ για τη μετάλλαξη Όμικρον - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (28/11)

Ιαπωνία και Ισραήλ κλείνουν τα σύνορά τους προκειμένου να μην εξαπλωθούν στη χώρα κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Μετάλλαξη Όμικρον: «Δεν είναι σαφές αν είναι πιο μεταδοτική» λέει ο ΠΟΥ

Όπως ανακοίνωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντ, θα απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα σε όλους τους ξένους επισκέπτες από αύριο Τρίτη 30ή Νοεμβρίου, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της νέας παραλλαγής από την Αφρική.

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποια είναι τα ασυνήθιστα συμπτώματα των ασθενών

Όσον αφορά τους Ιάπωνες που θα επιστρέφουν από κράτη όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της παραλλαγής αυτής θα μπορούν να μπουν στη χώρα, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα σε εγκαταστάσεις που θα τους υποδεικνύονται.

Ισραήλ: Με εφαρμογή μέσω κινητών θα περιορίσει την εξάπλωση της παραλλαγής

Τα πιο δρακόντεια μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από το Ισραήλ: η κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο όλων των αλλοδαπών στη χώρα και θα χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή εντοπισμού μέσω κινητών τηλεφώνων για να περιορίσει την εξάπλωση της παραλλαγής.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ είπε ότι η απαγόρευση, που θα πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση, θα ισχύσει για 14 ημέρες.

Οι αρχές ελπίζουν ότι στο διάστημα αυτό θα δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Φάουτσι: «Τα υπάρχοντα εμβόλια πιθανό να παρέχουν προστασία»

Σε συνέχεια των τακτικών ενημερώσεων που είχε για τον Covid-19 ενώ ταξίδευε, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε αυτοπροσώπως με τον Επικεφαλής Ιατρικό Σύμβουλό του Άντονι Φάουτσι και μέλη της Ομάδας Αντίδρασης του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό.

Ο Δρ Φάουτσι και τα μέλη της Ομάδας Αντίδρασης για τον Covid-19 ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ακόμα, ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι, ενώ θα χρειαστούν περίπου δύο ακόμη εβδομάδες για να έχουμε περισσότερες οριστικές πληροφορίες σχετικά με τη μεταδοτικότητα, τη σοβαρότητα και άλλα χαρακτηριστικά της παραλλαγής, συνεχίζει να πιστεύει ότι τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πιθανό να παρέχουν έναν βαθμό προστασίας έναντι στις περιπτώσεις Covid και επανέλαβε ότι τα ενισχυτικά για πλήρως εμβολιασμένα άτομα παρέχουν την ισχυρότερη διαθέσιμη προστασία από τον κορωνοϊό.

Η άμεση σύσταση της Ομάδας Ανταπόκρισης στον κορωνοϊό σε όλους τους εμβολιασμένους ενήλικες είναι να λάβουν αναμνηστικό εμβόλιο το συντομότερο δυνατό. Όλοι οι ενήλικες είναι επιλέξιμοι για αναμνηστική δόση εάν εμβολιάστηκαν πριν από έξι μήνες ή περισσότερο με Pfizer ή Moderna ή πριν από δύο μήνες ή περισσότερο με την Johnson & Johnson. Είναι σημαντικό ότι όσοι ενήλικες και παιδιά δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να εμβολιαστούν αμέσως.

Ο Πρόεδρος θα ενημερώσει σχετικά με τη νέα παραλλαγή και την απάντηση των ΗΠΑ τη Δευτέρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top