Μετάλλαξη Μποτσουάνα: «Φρένο» σε ταξίδια από νότια Αφρική βάζει η ΕΕ

Για «έκτακτη ανάγκη» κάνει λόγο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η εξέλιξη της πανδημίας σε όλο τον κόσμο/ AP

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στόχο να σταματήσει τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρική, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίσθηκε στην Μποτσουάνα. Την ανακοίνωση έκανε στο Twitter η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η Επιτροπή θα προτείνει, σε στενό συντονισμό με τα κράτη μέλη, να ενεργοποιηθεί το φρένο έκτακτης ανάγκης για να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής, λόγω της παραλλαγής ανησυχίας Β.1.1.529», δήλωσε. 

Η παραλλαγή έχει μια «πολύ ασυνήθιστη συγκέντρωση» μεταλλάξεων, οι οποίες είναι ανησυχητικές επειδή μπορούν να την κάνουν να διαφύγει από την ανοσολογική απάντηση του σώματος και να την καταστήσουν πιο μεταδοτική, λένε νοτιοαφρικανοί επιστήμονες. 

Παγκόσμιος συναγερμός: Συνεδριάζουν για τη μετάλλαξη Μποτσουάνα στον ΠΟΥ

Μάλιστα, ο ΠΟΥ θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα προκειμένου να καθορίσει πόσες μεταλλάξεις φέρει η νέα παρλλαγή, πόσο μεταδοτικές είναι και κατα πόσο μπορούν να αναχαιτιστούν μέσω των εμβολίων που χορηγούνται.

Η νέα παραλλαγή ξεκίνησε από τη Μποτσουάνα και έχει ήδη εντοπιστεί και στη Νότια Αφρική, το Ισραήλ και το Χονγκ Κονγκ. 

Ήδη η Μεγάλη Βρετανία και η Ιαπωνία απαγόρευσαν την είσοδο σε ταξιδιώτες από έξι χώρες της Αφρικής: τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, την Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη), τη Ζιμπάμπουε και την Μποτσουάνα. Την ίδια απόφαση αναμένεται να πάρει και η κυβέρνηση της Αυστραλίας. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top