Κορωνοϊός: Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοινώνει η Γαλλία

Αναμένονται πιο αυστηροί κανόνες για τη χρήση του υγειονομικού πάσου

Μύρισε Χριστούγεννα στο Σενζ Ελιζέ - Βίντεο AP

Και η Γαλλία, μετά την Αυστρία, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, την ώρα που ο δείκτης μολύνσεων αυξάνεται σε όλη τη χώρα.

ΗΠΑ: Τα εργαλεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού χωρίς επιβολή lockdown

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει μεγάλους περιορισμούς στη δημόσια ζωή, προτιμώντας να ενισχυθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να ανεβάσει ρυθμό η εκστρατεία για τον ενισχυτικό εμβολιασμό. Η κυβέρνηση θα αυστηροποιήσει, επίσης, τους κανόνες για το υγειονομικό πιστοποιητικό.

Επιστρέφει ο εφιάλτης των lockdown - Ποια μέτρα έχει πάρει η Ευρώπη

Η επιδημία είναι πιθανόν να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες, με τον δείκτη επίπτωσης - τον αριθμό των μολύνσεων ανά εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους - να αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 200 τις επόμενες μία ή δύο ημέρες. 

«Πρέπει να προστατεύσουμε τον γαλλικό λαό, χτίζοντας πάνω σε αυτά που έχουμε, για να σώσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις στο τέλος της χρονιάς και να βγάλουμε τον χειμώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Ατάλ σε συνέντευξη Τύπου. 

Πανδημία: Το φάντασμα του lockdown και πάλι πάνω από την Ευρώπη

μέτρα Γαλλία

Γαλλία: Πού είναι υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το υγειονομικό πιστοποιητικό της Γαλλίας που επιτρέπει την είσοδο σε καφέ, εστιατόρια, μουσεία, κινηματογράφους και άλλους δημόσιους χώρους για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό, είναι βασικός λόγος για το ότι η Γαλλία τα πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με κάποιες γειτονικές της χώρες, λέει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. 

Ο Ατάλ αρνήθηκε να σχολιάσει ποια μέτρα μπορεί να ανακοινώσει αύριο ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, αλλά η κυβέρνηση αναμένεται ευρέως να ακολουθήσει τη σύσταση της υγειονομικής αρχής HAS, που την Παρασκευή ανέφερε ότι η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου πρέπει να επεκταθεί σε όλους άνω των 40. 

«Ενώ βλέπουμε σημαντική αύξηση στην πίεση στο υγειονομικό σύστημα τις ερχόμενες εβδομάδες, πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποφύγουμε να βυθιστούμε, δεδομένου ότι συνεχίζουμε και εντείνουμε την εμβολιαστική προσπάθεια, την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη χρήση του υγειονομικού πιστοποιητικού», πρόσθεσε ο Ατάλ. 

Έως τώρα η τρίτη ενισχυτική δόση είναι διαθέσιμη μόνο για ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω και για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά από την 1η Δεκεμβρίου θα είναι, επίσης, διαθέσιμη για την ηλικιακή ομάδα 50-64 ετών.

Από τις 15 Δεκεμβρίου, οι πολίτες άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι έκαναν ενισχυτική δόση προκειμένου να συνεχίσει να ισχύει το υγειονομικό τους πιστοποιητικό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top