ΗΠΑ: Τα εργαλεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού χωρίς επιβολή lockdown

Η τακτική που ακολουθούν για να μην επιβάλλουν νέα μέτρα

Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ - Βίντεο ap

Την ώρα που η Ευρώπη επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, με τον εφιάλτη των lockdown να επιστρέφει, οι ΗΠΑ δεν ακολουθούν την ίδια τακτική.

Επιστρέφει ο εφιάλτης των lockdown - Ποια μέτρα έχει πάρει η Ευρώπη

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της Covid-19 Τζεφ Ζάιεντς τόνισε ότι δε θα επιβληθούν νέα μέτρα και δε θα κλείσει η οικονομία, αλλά θα στηριχθούν σε άλλα εργαλεία.

«Δεν οδεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχουμε τα εργαλεία για να επιταχύνουμε την έξοδο από αυτήν την πανδημία: ευρέως διαθέσιμους εμβολιασμούς, ενισχυτικές δόσεις, δόσεις στα παιδιά, θεραπευτικά μέσα», σημείωσε ο Ζάιεντς σε δηλώσεις που έκανε χθες, Δευτέρα, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Λευκό Οίκο.

«Μπορούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού χωρίς να χρειαστεί με κανέναν τρόπο να κλείσουμε την οικονομία μας», υπογράμμισε.

κορωνοϊός ΗΠΑ

Τρίτη δόση: Επεκτάθηκε σε όλους τους ενήλικες – Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι Αμερικάνοι

Την Παρασκευή η αμερικανική ρυθμιστική αρχή επέκτεινε την χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 σε όλους τους ενήλικες, και 3 εκατομμύρια άνθρωποι την έχουν κάνει έκτοτε, πρόσθεσε ο Ζάιεντς.

«Ήδη την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, έγιναν 3 εκατομμύρια αναμνηστικές δόσεις. Ένα εκατομμύριο ενισχυτικές δόσεις την ημέρα», σημείωσε και τους κάλεσε να εμβολιαστούν.

Κορωνοϊός: Τα επιδημιολογικά δεδομένα στις ΗΠΑ 

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού σε διάστημα επτά ημερών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 18% σε 92.800 ημερησίως από αυτόν της προηγούμενης εβδομάδας, δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων η Ροσέλ Ουαλένσκι, η διευθύντρια των Κέντρων των ΗΠΑ Ελέγχου και Πρόληψης των Νοσημάτων (CDC).

Οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 6% σε μέσο όρο 5.600 την ημέρα και ο μέσος όρος των ημερήσιων θανάτων είναι περίπου 1.000 την ημέρα, πρόσθεσε. Περίπου 47 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες από αυτούς στους οποίους διατίθεται το εμβόλιο και περισσότεροι από 12 εκατομμύρια έφηβοι εξακολουθούν να μην έχουν εμβολιαστεί πλήρως, διευκρίνισε επίσης η ίδια.

Ως την Κυριακή, η COVID-19 είχε προκαλέσει τον θάνατο 776.188 ανθρώπων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top