ΗΠΑ: Έμεινε στη φυλακή 42 χρόνια και τελικά ήταν αθώος

Είχε καταδικαστεί άδικα για τριπλή δολοφονία - Δε θα λάβει αποζημίωση

φυλακή/ unsplash

Ένας άνδρας από το Μιζούρι των ΗΠΑ που καταδικάστηκε άδικα για μια τριπλή δολοφονία το 1978 και είχε φυλακιστεί για περισσότερα από 42 χρόνια, αθωώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 62χρονος Κέβιν Στρίκλαντ είχε δηλώσει πως είναι αθώος από την ημέρα που συνελήφθη το 1979 σε ηλικία 18 ετών. Βγαίνοντας από το δικαστήριο ο άντρας δήλωσε συγκινημένος: «Δεν πίστευα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα».

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παράνομη φυλάκιση στην ιστορία της πολιτείας του Μιζούρι, όμως η νομοθεσία δεν προβλέπει κάποια χρηματική αποζημίωση για τον άτυχο άντρα που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή. 

Ιταλία: Ζήτησε να πάει ξανά στη φυλακή γιατί δεν ήθελε τη γυναίκα του!

Σύμφωνα με στοιχεία από το Εθνικό Μητρώο Αθωώσεων, το οποίο έχει καταγράψει αθωώσεις από το 1989, είναι η έβδομη μεγαλύτερη άδικη ποινή που αναγνωρίζεται στις ΗΠΑ.

Ο αφροαμερικανός Κέβιν Στρίκλαντ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης για 50 χρόνια, αφού συνδέθηκε με τη δολοφονία τριών ατόμων μέσα σε σπίτι στο Κάνσας Σίτι στις 25 Απριλίου 1978.

Εκείνο το βράδυ, τέσσερις δράστες είχαν πυροβολήσει τα θύματα: τη Σέρι Μπλακ, 22, τον Λάρι Ίνγκραμ, 22, και τον Τζον Γουόκερ, 20 ετών. Ένα τέταρτο άτομο που βρισκόταν στο σπίτι, η Σίνθια Ντάγκλας, διέφυγε τραυματισμένη, αφού προσποιήθηκε ότι ήταν νεκρή. 

Η αστυνομία είχε συλλάβει τον 17χρονο τότε Κέβιν Στρίκλαντ, αφού είχε πρώτα «πιέσει» την Σίνθια Ντάγκλας να τον κατονομάσει ως έναν από τους δολοφόνους. Κανένα φυσικό στοιχείο δεν τον συνέδεσε ποτέ με τα εγκλήματα κι όμως πέρασε άδικα στη φυλακή 42 ολόκληρα χρόνια. 

Ο Κέβιν Στρικλαντ είχε καταδικαστεί από 12 λευκούς ενόρκους, αφού πρώτα ο μόνος έγχρωμος που υπήρχε αναμεσά τους δεν είχε δεχθεί πως ο νεαρός ήταν ένοχος. 

Πολλά χρόνια αργότερα, η Σίνθια Ντάγκλας έγραψε σε μια ανθρωπιστική οργάνωση που βοηθάει όσους έχουν καταδικαστεί άδικα πως η αστυνομία την είχε πιέσει να διαλέξει τον Στρικλαντ από μια γραμμή υπόπτων. Η γυναίκα πέθανε πριν προλάβει να πει τη μαρτυρία της στο δικαστήριο που έγινε ξανά μετά από τόσα χρόνια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top