Αυστραλία: Οι ανεμβολίαστοι είναι 16 φορές πιθανότερο να εισαχθούν σε ΜΕΘ

Ο κίνδυνος θανάτου είναι αρκετά μεγάλος, προειδοποιεί η κυβέρνηση

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα ξεπέρασαν χθες, Δευτέρα, τα 250 εκατομμύρια

Οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού είναι 16 φορές πιθανότερο να χρειαστούν εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και να υποκύψουν εξαιτίας επιπλοκών της νόσου, τόνισε το υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας σε έκθεσή του, καθώς αξιωματούχοι παροτρύνουν τους πολίτες να ανοσοποιηθούν, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να υιοθετήσει νέα στρατηγική, η Αυστραλία να ζήσει με τον νέο κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Πώς η πανδημία γέμισε με απόβλητα τη θάλασσα

Τα δεδομένα του υπουργείου δείχνουν πως μόλις το 11% από τους 412 ανθρώπους οι οποίοι υπέκυψαν εξαιτίας του ξεσπάσματος της παραλλαγής Δέλτα το τελευταίο τετράμηνο, ως τις αρχές Οκτωβρίου, ήταν πλήρως εμβολιασμένο. Η διάμεση ηλικία των θυμάτων αυτών ήταν τα 82 έτη. Μόλις το 3% των ανθρώπων που εισήχθησαν σε ΜΕΘ είχαν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους. Πάνω από το 63% των κρουσμάτων μεταξύ της 16ης Ιουνίου και της 7ης Οκτωβρίου ήταν ανεμβολίαστο.

«Οι νέοι που έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου είχαν χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων και σχεδόν σε καμία περίπτωση δεν παρουσίασαν σοβαρή μορφή της νόσου, ενώ οι ανεμβολίαστοι στην ίδια ηλικιακή κατηγορία αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν (σοβαρά) συμπτώματα της COVID-19 και να χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο», διευκρίνισε ο Κέρι Τσαντ, επικεφαλής υγειονομικός αξιωματούχος της Νέας Νότιας Ουαλίας, σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού είναι 16 φορές πιθανότερο να χρειαστούν εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και να υποκύψουν εξαιτίας επιπλοκών της νόσου, τόνισε το υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας

Eμβόλιο: Το Sputnik Light παράγει ισχυρό επίπεδο αντισωμάτων

Τα ευρήματα αυτά συνάδουν χονδρικά με εκείνα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, που προειδοποίησε τον Σεπτέμβριο ότι οι ανεμβολίαστοι είναι 11 φορές πιθανότερο να υποκύψουν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 σε σύγκριση με όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Η Αυστραλία είχε καταφέρει να ελέγξει - συγκριτικά - την πανδημία ως τον Ιούλιο φέτος, όταν ξέσπασμα που αποδόθηκε στη Δέλτα, πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή του νέου κορονοϊού, ανάγκασε τις αρχές να επιβάλουν επί μήνες lockdown στο Σίδνεϊ, στη Μελβούρνη και στην Καμπέρα, με άλλα λόγια στις δύο πολυπληθέστερες πόλεις της χώρας και στην πρωτεύουσα.

Ωστόσο, οι πόλεις αυτές χαλαρώνουν τους περιορισμούς, αφού ξεπεράστηκαν οι στόχοι να εμβολιαστεί πλήρως το 70% ως και το 80% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας. Στη Νέα Νότια Ουαλία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, η εκστρατεία ανοσοποίησης μοιάζει να έχει επιπεδωθεί, καθώς η κάλυψη με τουλάχιστον την πρώτη δόση έχει φθάσει σχεδόν το 94% των πολιτών άνω των 16 ετών.

Κορωνοϊός: Χάπι και από τη Pfizer - Μειώνει νοσηλείες και θανάτους κατά 89%

Σχεδόν οι μισοί από τους 1.841 θανάτους εξαιτίας τoy COVID-19 και περίπου το 87% των σχεδόν 183.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στην Αυστραλία αποδίδονται στην παραλλαγή Δέλτα. Ωστόσο, ο λόγος των θανάτων προς μολύνσεις φέτος είναι χαμηλότερος από αυτόν της περασμένης χρονιάς, χάρη στη ραγδαία αύξηση των εμβολιασμών μετά τον Ιούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Unsplash

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top