Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας παντρεύτηκε και έχασε τον τίτλο της

Θύελλα αντιδράσεων για τους «Μέγκαν και Χάρι» της Ασίας

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της και «κοινό θνητό» Κέι Κομούρο, χάνοντας έτσι την πριγκιπική της ιδιότητα.

Πριγκίπισσα Μάκο: Παντρεύεται έναν «κοινό θνητό» και χάνει 1 εκατ. δολάρια

Σύμφωνα με τον ιαπωνικό νόμο, τα θηλυκά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας χάνουν την ιδιότητά τους μετά το γάμο με έναν «κοινό θνητό», κάτι που δεν ισχύει για τα αρσενικά μέλη.

πριγκίπισσα Μάκο

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια σεμνή τελετή, παρακάμπτοντας τη συνηθισμένη μεγαλοπρέπεια των βασιλικών γάμων και αναμένεται να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, όπου ο Κομούρο εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο.

Η είδηση του γάμου τους προκάλεσε δυσαρέσκεια σε μερίδα πολιτών, που συγκεντρώθηκε σε πάρκα για να διαδηλώνει κατά της τελετής. 

Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, η πριγκίπισσα Μάκο  ζήτησε συγγνώμη για τυχόν προβλήματα που έφερε στους ανθρώπους ο γάμος της.
«Λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε και είμαι ευγνώμων σε όσους συνέχισαν να με υποστηρίζουν», δήλωσε η πριγκίπισσα. «Για μένα, ο Κέι είναι αναντικατάστατος – ο γάμος ήταν μια απαραίτητη επιλογή για εμάς».

πριγκίπισσα Ιαπωνίας

Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Μάκο - ap

Από την πλευρά του, ο Κέι Κομούρο πρόσθεσε ότι αγαπά την πριγκίπισσα και θέλει να περάσει τη ζωή του μαζί της:

«Λατρεύω την Μάκο. Έχουμε μόνο μία ζωή και εμείς θέλουμε να την περάσουμε με αυτόν που αγαπάμε». δήλωσε ο άνδρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP. «Αισθάνομαι πολύ λυπημένος που η Μάκο είναι σε άσχημη κατάσταση, ψυχικά και σωματικά, εξαιτίας ψευδών κατηγοριών».

Σημειώνεται ότι η Mάκο δεν είναι η πρώτη γυναίκα που εγκαταλείπει τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας. Η τελευταία που το έκανε ήταν η θεία της, Σαγιάκο, μοναχοκόρη του αυτοκράτορα Ακιχίτο, όταν παντρεύτηκε τον πολεοδόμο Γιοσίκι Κουρόντα το 2005.

πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας

Η αποχώρηση της πριγκίπισσας Μάκο και του Κομούρο από το παλάτι και οι περιπέτειές τους με τη δημοσιότητα οδήγησαν κάποιους να τους συγκρίνουν με ένα άλλο διάσημο ζευγάρι -- τη Μέγκαν Μαρκλ και τον Πρίγκιπα Χάρι.

Πριγκίπισσα της Ιαπωνίας: Ο αρραβώνας, το σκάνδαλο και τα ψυχολογικά προβλήματα

Η 30χρονη πριγκίπισσα Μάκο είχε ανακοινώσει τον αρραβώνα της με τον αγαπημένο της πριν από τέσσερα χρόνια αλλά ο γάμος τους αναβλήθηκε. 

Αφορμή για την καθυστέρηση ήταν ένα σκάνδαλο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ταμπλόιντ και αφορούσε τη μητέρα του Κομούρο. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν, η μητέρα του Κομούρο δεν πλήρωσε τα 36.000 δολάρια που είχε δανειστεί από τον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει το κοινό και τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, η Μάκο απέρριψε μια εφάπαξ πληρωμή ενός εκατομμυρίου δολαρίων που δικαιούνταν από την κυβέρνηση, ως μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας που χάνει τον τίτλο του.

Όλα αυτά τα χρόνια, η ψυχολογία της πριγκίπισσας Μάκο επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το παλάτι αποκάλυψε ότι πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD).

Η πριγκίπισσα «αισθάνεται απαισιόδοξη και δυσκολεύεται να αισθανθεί ευτυχισμένη λόγω του επίμονου φόβου ότι θα καταστραφεί η ζωή της», ανέφερε ο ψυχίατρός της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top