Σάλος στις ΗΠΑ: Τζο και Τζιλ Μπάιντεν σε εστιατόριο χωρίς μάσκα

Τον αποκαλούν «υποκριτή» - Παραβίασε τα μέτρα για την πανδημία

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό - AP

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στο twitter, καθώς ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως παραβίασε τα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας. 

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν δίνει 100 δολάρια σε κάθε Αμερικανό που θα εμβολιαστεί

Το περασμένο Σάββατο ο Αμερικανός Πρόεδρος πήγε να γευματίσει σε εστιατόριο μαζί με την σύζυγό του, Τζιλ Μπάιντεν. Δεν υπολόγισε, όμως, πως ο φωτογραφικός φακός καραδοκούσε και δυστυχώς για εκείνους τους πέτυχε σε στιγμή που δε φορούσαν τη μάσκα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

\

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν βγαίνουν από ιταλικό εστιατόριο χωρίς να φοράνε μάσκα/ AP

Ο Πρόεδρος μαζί με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ είχαν βγει ραντεβού σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο της Ουάσιγκτον, όπου οι οδηγίες του CDC αλλά και το εκτελεστικό διάταγμα του Δημάρχου επιβάλλουν πως όλα τα άτομα άνω των 2 ετών, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, είναι υποχρεωμένα να φορούν μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, στα στιγμιότυπα που διέρρευσαν ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν απεικονίζονται να μη φορούν μάσκα ενώ περιφέρονται μέσα στο εστιατόριο. 

Όπως ήταν φυσικό τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες του twitter να αποκαλούν τον Αμερικανό Πρόεδρο «υποκριτή». Ανάμεσα στα άτομα που κάνουν τα επικριτικά σχόλια βρίσκονται και πολλοί πολιτικοί αντίπαλοί του. 

Η απάντηση του Λευκού Οίκου: «Ας μην εστιάσουμε στο γεγονός»  

H εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναγκάστηκε να δώσει μία απάντηση σχετικά με την έξοδο του προεδρικού ζεύγους, χωρίς αυτή να φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιητική σε πολλούς Αμερικανούς. 

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι/AP

«Νομίζω ότι αυτό στο οποίο αναφέρεστε είναι μια φωτογραφία τους να βγαίνουν από ένα εστιατόριο αφού έφαγαν, με μάσκα στο χέρι – όπου δεν την είχαν βάλει ακόμα. Θα έλεγα, φυσικά, ότι υπάρχουν στιγμές που όλοι δεν βάζουμε ξανά μάσκες όσο γρήγορα απαιτείται» δήλωσε χαρακτηριστικά η Τζεν Ψάκι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top