ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν δίνει 100 δολάρια σε κάθε Αμερικανό που θα εμβολιαστεί

Νέα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ομοσπονδιακούς

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο / Βίντεο αρχείου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προχώρησε στη λήψη μιας σειράς μέτρων σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στο πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι εκατομμύρια εργαζόμενοι σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα πρέπει είτε να εμβολιαστούν είτε να τηρούν μια σειρά περιοριστικών μέτρων.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τις πολιτειακές και τοπικές αρχές να καταβάλουν 100 δολάρια σε κάθε Αμερικανό πολίτη που θα εμβολιάζεται από δω και στο εξής.

CDC: Επιστρέφει η μάσκα σε κλειστούς χώρους για τους πλήρως εμβολιασμένους

ΗΠΑ: Τι θα ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ομοσπονδιακούς

Οι ανεμβολίαστοι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα υποχρεώνονται συνεπώς να φορούν μάσκα συνεχώς ακόμη και σε περιοχές όπου η κυκλοφορία του κορωνοϊού είναι χαμηλή και να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ, μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Θα περιορίζονται, επίσης, οι μετακινήσεις τους, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αμερικανικής προεδρίας, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο πριν από ένα διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου.

Χωρίς να προχωρήσει στον ολοκληρωτικό υποχρεωτικό εμβολιασμό, η απόφαση αποτελεί ωστόσο μια αλλαγή πορείας για την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία μέχρι σήμερα αρνιόταν να εξετάσει οποιαδήποτε σκέψη περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, δίνοντας έμφαση περισσότερο σε μηνύματα ενθάρρυνσης.

Σημειώνεται ότι το ομοσπονδιακό κράτος απασχολεί 4 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αναφορικά με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά από τον στρατό να σκεφτεί πώς και πότε να προσθέσει το εμβόλιο κατά της Covid-19 στην λίστα των υποχρεωτικών εμβολίων στον στρατό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top