CDC: Επιστρέφει η μάσκα σε κλειστούς χώρους για τους πλήρως εμβολιασμένους

Η μετάλλαξη Δέλτα αλλάζει τα δεδομένα - Τι θα ισχύει για τα σχολεία

Επιστρέφουν οι μάσκες και για τους πλήρως εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους. Στιγμιότυπα από τις ΗΠΑ / AP video

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει και πάλι να φορούν μάσκα προστασίας σε κλειστούς χώρους, σε περιοχές υψηλού κινδύνου, ανακοίνωσαν πριν από λίγο τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε η διευθύντρια του οργανισμού, στις ζώνες όπου παρατηρείται υψηλή μεταδοτικότητα συνίσταται στους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους να φορούν μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους, εξηγώντας ότι η νέα οδηγία θεωρήθηκε αναγκαία λόγω της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα στις ΗΠΑ.

CDC: Καθολική χρήση μάσκας και στα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία, τα CDC συνιστούν την καθολική χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλων των βαθμίδων, ανεξαρτήτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Η Ουαλένσκι τόνισε ότι συστήνεται επίσης να επιστρέψουν οι μαθητές στη δια ζώσης εκπαίδευση το φθινοπωρο.

Τα CDC κάλεσαν επίσης τα ηγετικά στελέχη των κοινοτήτων να ενθαρρύνουν τους εμβολιασμούς και τη χρήση μάσκας ώστε να αποφευχθούν νέα ξεσπάσματα της πανδημίας σε περιοχές με υψηλή μεταδοτικότητα.

μάσκες εμβολιασμένοι

Επιστρέφουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους και για τους εμβολιασμένους. / ap images

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, τα CDC στις οδηγίες τους ανέφεραν πως οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειαζόταν να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και μπορούσαν να αποφύγουν τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους στα περισσότερα μέρη.

Τότε, επίσης, είχαν αναφέρει ότι οι πλήρως ανοσοποιημένοι δε θα χρειαζόταν να τηρούν αποστάσεις στα περισσότερα μέρη.

Η διευθύντρια των CDC είχε δηλώσει τον Μάιο ότι οι τότε νέες κατευθυντήριες γραμμές βασιζόντουσαν σε μια απότομη μείωση των κρουσμάτων, στην επέκταση των εμβολιασμών σε νεότερους ανθρώπους και στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των παραλλαγών του κορωνοϊού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top