Κορωνοϊός: Ο Τζο Μπάιντεν έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου

Παρότρυνε τους Αμερικανούς να κάνουν το ίδιο

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό - AP

Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση προκειμένου να προτρέψει τους Αμερικανούς, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να κάνουν το ίδιο έκανε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Την περασμένη εβδομάδα, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ενέκριναν τη χορήγηση μιας επιπλέον δόσης του εμβολίου των Pfizer Inc /BioNTech για τους Αμερικανούς ηλικίας 65 ετών και άνω, τους ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα και τους ενήλικες σε υψηλού κινδύνου θέσεις εργασίας.

Τα «ναι» και τα «όχι» του CDC για την τρίτη δόση εμβολίου

«Το ξέρω ότι δεν το λέμε, όμως είμαι άνω των 65 ετών», είπε αστειευόμενος ο Αμερικανός πρόεδρος, σε σύντομες δηλώσεις που έκανε πριν από τον εμβολιασμό.

Τζο Μπαίντεν - τρίτη δόση εμβολίου κορωνοϊού

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό - AP

«Οι αναμνηστικές δόσεις είναι σημαντικές, όμως το σημαντικότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε περισσότερους ανθρώπους», επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο Μπάιντεν απέρριψε την κριτική ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να διανείμουν περισσότερα εμβόλια παγκοσμίως, προτού δώσουν το πράσινο φως για μια αναμνηστική δόση εντός της χώρας. «Θα κάνουμε το χρέος μας», υπογράμμισε.

Ο 78χρονος Μπάιντεν ανέφερε πως και η σύζυγός του Τζιλ θα λάβει μια αναμνηστική δόση σύντομα.

Ο Τζο Μπάιντεν έλαβε τις πρώτες δόσεις εμβολίου στις 21 Δεκεμβρίου του 2020 κατόπιν στις 11 Ιανουαρίου, σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση, προκειμένου να ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Περίπου το 77% των Αμερικανών ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως την προσεχή Τετάρτη θα μεταβεί στο Σικάγο για να μιλήσει σχετικά με το γιατί πιστεύει ότι είναι τόσο σημαντικό περισσότερες επιχειρήσεις να ορίσουν τα δικά τους προαπαιτούμενα σχετικά με τον εμβολιασμό.

 

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top