Ιταλία: Υποχρεωτικό το πράσινο πάσο για όλους τους εργαζόμενους

Δε θα γίνονται αναστολές εργασίας

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο/ AP

Το νομοθετικό διάταγμα της κυβέρνησης Ντράγκι για την διεύρυνση της χρήσης του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» δημοσιεύθηκε στην ιταλική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και υπεγράφη από τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα. 

Το «πράσινο πάσο» παραμένει υποχρεωτικό για όλους τους εργαζόμενους, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους που έρχονται σε επαφή με το κοινό. Όποιος δεν το διαθέτει, δεν θα μπορεί να πληρώνεται και να εισέρχεται στους χώρους εργασίας, μέχρι το τέλος της ισχύος του διατάγματος. Δηλαδή, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ιταλία: Με «πράσινο» πάσο οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και γηροκομεία

Παράλληλα, όμως, υπάρχει μια διαφοροποίηση σε σχέση με τις ανακοινώσεις που είχαν κάνει την περασμένη εβδομάδα οι υπουργοί της ιταλικής κυβέρνησης: όσοι πολίτες  δεν έχουν «πάσο» δεν θα μπορούν να εργάζονται αλλά δεν θα τίθενται -και επισήμως- σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Παράλληλα, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, δεν θα μπορούν να απολύονται.

Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση αυτή της χρήσης του green pass πρόκειται να αρχίσει να ισχύει από τις 15 Οκτωβρίου. Οι σχετικοί κανόνες, τέλος, θα αφορούν όλους τους δικαστικούς, αλλά όχι τους δικηγόρους, τους κατηγορούμενους και τους μάρτυρες που μετέχουν στις διάφορες δίκες.   
φωτό αρχείου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top