Νέα Υόρκη: «Πόρτα» στον ανεμβολίαστο Μπολσονάρου - Έφαγε πίτσα στον δρόμο

Δεν έγινε δεκτός σε κανένα εστιατόριο της πόλης

Μπολσονάρου

«Πόρτα» στους ανεμβολίαστους ηγέτες που θα παραστούν αυτήν την εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, οι οποίοι θα πρέπει να συμβιβαστούν με μια πίτσα και ένα αναψυκτικό στο πεζοδρόμιο, αφού δεν θα γίνουν δεκτοί σε κανένα γκουρμέ ή άλλο εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Αυτό αναγκάστηκε να κάνει και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου το πρώτο βράδυ του στην αμερικανική μεγαλούπολη. Στη Νέα Υόρκη κανείς δεν επιτρέπεται να μπει σε εστιατόριο αν δε διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού για την Covid-19.

Μπολσονάρου: «Δεν πρόκειται να κάνω το εμβόλιο για τον κορωνοϊό!»

Ο ακροδεξιός, λαϊκιστής πρόεδρος είναι γνωστό ότι δυσπιστεί απέναντι στα εμβόλια και υπερηφανεύεται επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ είπε μάλιστα ότι το ανοσοποιητικό του είναι τόσο ισχυρό που «αποκρούει» τον κορωνοϊό.

Δυο υπουργοί που τον συνοδεύουν ανάρτησαν φωτογραφίες του Μπολσονάρου και των βοηθών του να τρώνε πίτσα σε ένα πεζοδρόμιο του Μανχάταν, το βράδυ της Κυριακής. «Πολυτελές δείπνο στη Νέα Υόρκη», έγραψε ο υπουργός Προεδρίας Λουίς Εντουάρντο Ράμος.

«Του Μπολσονάρου, του αρέσει να εμφανίζεται σεμνός αλλά εδώ δεν είναι θέμα προτιμήσεων, είναι ο νόμος της Νέας Υόρκης που του απαγορεύει να συχνάζει στα τοπικά εστιατόρια», εξήγησε ο χρονικογράφος Ρεϊνάλντο Αζεβέντο στον ιστότοπο Uol.

Όπως το θέλει η παράδοση, ο πρόεδρος της Βραζιλίας θα είναι ο πρώτος ηγέτης που θα μιλήσει αύριο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top