Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι απάντησε Ευρωπαία Επίτροπος στο Star

«Θέλω να υλοποιήσω την υπόσχεση που έδωσα στην οικογένεια του»

Μέρος της συνέντευξης της συζύγου του Γιώργου Καραϊβάζ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» (9/7/2021)

Περισσότεροι από 900 δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση τον περασμένο χρόνο στην Ευρώπη. Σε αυτά τα περιστατικά συμπεριλαμβάνονται δολοφονίες, τραυματισμοί, συλλήψεις, καταστροφή του υλικού τους.  

Γιώργος Καραϊβάζ: Τι γνώριζε για τη διαφθορά στην Αστυνομία;

Για αυτό τον λόγο, η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, τη νομοθετική πρότασή της για την προστασία των δημοσιογράφων, σε συνέχεια όσων δήλωσε χθες η Πρόεδρος της Κομισιόν: «Η πληροφόρηση είναι δημόσιο αγαθό. Πρέπει να προστατεύσουμε αυτούς που δημιουργούν τη διαφάνεια - τους δημοσιογράφους. Γι' αυτό σήμερα έχουμε υποβάλει σύσταση για την καλύτερη προστασία των δημοσιογράφων». 

Βέρα Γιούροβα/ AP

Η ρεπόρτερ Μαρία Ψαρά του Star ρώτησε της αντιπρόεδρο για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τον περασμένο Απρίλιο: «Όλες οι δολοφονίες δημοσιογράφων και στην Ελλάδα μας ανησυχούν. Διάβασα τη δήλωση του γιου του Γιώργου Καραϊβάζ που μας καλεί να δράσουμε. Παρουσιάζουμε τη σημερινή πρόταση γιατί θέλω να υλοποιήσω την υπόσχεση που έδωσα στην οικογένεια και να κάνουμε κάτι για την προστασία των δημοσιογράφων» δήλωσε η Βιέρα Γιούροβα, η οποία τόνισε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει τίποτα για την πορεία των ερευνών.

Σύζυγος Καραϊβάζ: Τα πρώτα λόγια στον γιο της όταν είδε τον Γιώργο νεκρό

«Αυτό που μπορώ μόνο να πω είναι ότι καλούμε για γρήγορη και αποτελεσματική έρευνα ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη». Είπε χαρακτηριστικά. 

Τα βασικότερα σημεία της πρότασης της Επιτροπής περιλαμβάνουν τη βελτίωση της ασφάλειας των δημοσιογράφων εντός και εκτός διαδικτύου, δημιουργία ανεξάρτητων εθνικών υπηρεσιών υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων τηλεφωνικών γραμμών βοήθειας, νομικών συμβουλών, ψυχολογικής υποστήριξης και καταφυγίων για δημοσιογράφους και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης που αντιμετωπίζουν απειλές. Επιδιώκεται, επίσης, αυξημένη προστασία των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, μεγαλύτερη διαδικτυακή ασφάλεια και ιδιαίτερη υποστήριξη στις γυναίκες δημοσιογράφους.   

Γιώργος Καραϊβάζ: Θλίψη στο μνημόσυνο - Η σύζυγός του μιλά για πρώτη φορά

Της Μαρίας Ψαρά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top