Pfizer: Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με τον χρόνο

Τι αναφέρει η εταιρία για την τρίτη δόση

Δείτε στο βίντεο τι αναφέρει ο ΕΜΑ για τις παρενέργειες των εμβολίων - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (9/9)

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού φαίνεται ότι μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με τα δεδομένα της ίδιας της εταιρίας που παρουσίασε σε συμβούλους του FDA.

Μ. Βρετανία: Χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου σε όλους άνω των 50 ετών

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η Pfizer ανέφερε ότι τα δεδομένα για τη μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της έρχονται από έρευνες που έγιναν στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Τόνισε, ωστόσο, ότι μια αναμνηστική δόση είναι ασφαλής και αποτελεσματική στην αποτροπή του ιού και των νέων μεταλλάξεων.

Τρίτη δόση: Δε θεωρείται αναγκαία στο σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού

«Τα δεδομένα από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες υποδηλώνουν ότι τα ποσοστά λοιμώξεων αυξάνονται ταχύτερα σε άτομα που εμβολιάστηκαν νωρίτερα», ανέφερε η Pfizer στην παρουσίασή της, η οποία δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του FDA

«Η μείωση της αποτελεσματικότητας οφείλεται κυρίως στη μείωση των ανοσολογικών αποκρίσεων του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου και όχι στη μετάλλαξη Δέλτα», πρόσθεσε.

Με βάση την ατζέντα της συνάντησης που δημοσίευσε ο FDA στον ιστότοπό του, εκτός από την παρουσίαση της Pfizer, σε αυτή περιλαμβάνονται παρουσιάσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, προσωπικό του FDA και ερευνητές από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο FDA εκτός από την παρουσίαση της Pfizer στον ιστότοπό του περιλαμβάνει παρουσιάσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, προσωπικό του FDA και ερευνητές από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top