Μ. Βρετανία: Χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου σε όλους άνω των 50 ετών

Ποια εμβόλια θα χορηγούνται

Εμβόλια: Ποιες χώρες σχεδιάζουν τρίτη δόση από τον Σεπτέμβριο (βίντεο: κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star).

Βρετανοί αξιωματούχοι πρότειναν σήμερα η τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό να χορηγείται σε όλους τους ευάλωτους πολίτες και σε εκείνους που είναι άνω των 50 ετών, έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ένα ευρύ πρόγραμμα εκ νέου εμβολιασμού αυτό τον χειμώνα.

Τρίτη δόση: Δε θεωρείται αναγκαία στο σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού

Η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η καλύτερη επιλογή για την τρίτη δόση του εμβολίου θα ήταν με το σκεύασμα της Pfizer ή εναλλακτικά με μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Ωστόσο, η σύσταση αυτή της Επιτροπής δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι θα υπάρξει ένα επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα εμβολιασμού κάθε έξι μήνες.

ΕΜΑ: Ξεκινά αξιολογήση για την τρίτη δόση του εμβολίου στους άνω των 16

«Δε νομίζω ότι μπορώ να πω πολλά για μελλοντικά προγράμματα ενισχυτικών δόσεων γιατί απλώς δεν έχουμε τα δεδομένα», διευκρίνισε ο καθηγητής Λιμ Γουέι Σεν, πρόεδρος της Επιτροπής.

Μολαταύτα, όπως εκτίμησε σήμερα ο αναπληρωτής Αρχίατρος της Αγγλίας, ο Τζόναθαν Βαν-Ταμ, το σχέδιο αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να ελεγχθεί η πανδημία αυτό τον χειμώνα.

Ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους ότι το πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων θα έχει μια σημαντική επίπτωση στη διατήρηση του ελέγχου σε ό,τι αφορά την Covid-19 και τις νοσηλείες και τους θανάτους, ενώ θα αποφορτίσει και το ΕΣΥ αυτό τον χειμώνα.

Σύμφωνα με τον Βαν-Ταμ, τα εμβόλια έχουν σώσει 112.000 ζωές και έχουν αποτρέψει την εμφάνιση 24 εκατομμυρίων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι τελευταίες μας εκτιμήσεις λένε ότι από τότε που ξεκινήσαμε να τα χορηγούμε, αυτά τα εμβόλια πιθανόν να έχουν αποτρέψει την εμφάνιση 24 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο και 112.000 θανάτους, τόσο υπερβολικά επιτυχημένα ήταν και παραμένουν έτσι. Δεν έχουμε ξεπεράσει την πανδημία-παραμένουμε σε μια ενεργή φάση. Γνωρίζουμε ότι αυτός ο χειμώνας πιθανόν να έχει κατά διαστήματα αναταράξεις», σημείωσε ο Βαν-Ταμ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top