Moderna: Ετοιμάζει μονοδοσικό εμβόλιο για κορωνοϊο και γρίπη

Τι αναφέρει η εταιρία

Σοβαρές παρενέργειες καταγράφει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson&Johnson. Τι είπε ο επικεφαλής για τη στρατηγική εμβολιασμού του ΕΜΑ για τις παρενέργειες απαντώντας στο Star - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ένα μονοδοσικό mRNA εμβόλιο που θα συνδυάζει την τρίτη ενισχυτική δόση κατά του κορωνοϊού και την ετήσια δόση κατά της γρίπης φαίνεται πώς αναπτύσσει η Moderna.

ΕΜΑ: Παρενέργειες των εμβολίων πρέπει να προστεθούν στις αντενδείξεις

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Στεφάν Μπανσέλ, η τεχνολογία mRNA μπορεί να δώσει λύσεις σε κάποιες από τις μεγαλύτερες υγειονομικές προκλήσεις «από νόσους που επηρεάζουν εκατομμύρια μέχρι σπάνιες ασθένειες που αφορούν κάποιες δεκάδες ανθρώπους, έως και φάρμακα που θα προσαρμόζονται σε ατομικό επίπεδο».

«Σήμερα ανακοινώνουμε το πρώτο βήμα για το νέο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα που αφορά το αναπνευστικό και πρόκειται για τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα συνδυάζει μια τρίτη δόση - ενισχυτική για την COVID-19 και ένα booster για την εποχική γρίπη», ανακοίνωσε. 

Έρευνα: Το εμβόλιο Moderna παράγει τα διπλάσια αντισώματα από της Pfizer

Σύμφωνα με την εταιρία, η τεχνολογία mRNA θα έχει πλεονεκτήματα έναντι των κοινών εμβολίων της γρίπης, καθώς θα υπάρχει δυναμική για βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και μεγαλύτερη ταχύτητα στην παρασκευή. 

Moderna: Μία Τρίτη δόση ανέβασε τα επίπεδα αντισωμάτων κατά της μετάλλαξης Δέλτα

Με βάση τα στοιχεία της φαρμακοβιομηχανίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μια τρίτη δόση εμβολίου ίση με 50 mg, δηλαδή η μισή ποσότητα από τις δύο πρώτες δόσεις, ανέβασε τα επίπεδα αντισωμάτων που δρουν κατά της μετάλλαξης Δέλτα κατά 40 φορές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top