Ερντογάν: «Φουντώνουν» οι φήμες για την υγεία του - «Έχει σοβαρό πρόβλημα»

Τι συμβαίνει στον Τούρκο πρόεδρο

Απόσπασμα από την ομιλία του Ερντογάν για το Αφγανιστάν

«Φουντώνουν» και πάλι οι φήμες που κάνουν λόγω για τη σοβαρή κατάσταση υγείας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο Τούρκος αναλυτής Cevheri Güven, έκανε λόγο για μια δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν σε κάθε του δημόσια εμφάνιση. «Δυσκολεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, υπάρχει μία πολύ μεγάλη οθόνη πίσω από τους δημοσιογράφους και πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις που του θέτουν, οι οποίες είναι προετοιμασμένες εκ των προτέρων, διαβάζοντας τα κείμενα σε αυτή την οθόνη» είπε. «Πραγματικά έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την υγεία του» συμπλήρωσε.

Ωστόσο ο Τούρκος αναλυτής δεν είναι ο μόνος που υποστηρίζει ότι τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά για την υγεία του Τούρκου προέδρου. Το Nordic Monitor, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα που αφορούν την Ευρώπη και όχι μόνο, έκανε μια ενδελεχή έρευνα για την υγεία του Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2010 / AP Images

Όπως αποκαλύπτει, ο Ερντογάν είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παχέως εντέρου το 2011, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Σύμφωνα με ειδικό χειρουργό, έκανε χημειοθεραπείες και όχι σε ακτινοθεραπείες, ωστέ να μην βγει εκτός πολιτικής σκηνής.

Η εικόνα του εκείνο το διάστημα είχε αλλάξει, καθώς ο Ερντογάν φαινόταν αρκετά αδυνατισμένος και τα χαρακτηριστικά του είχαν αλλοιωθεί. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2011 / AP Images

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας πηγής, ο Ερντογάν υποφέρει από επιληψία, δηλαδή μια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που επηρεάζει τον εγκέφαλο. 

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά δύο περιστατικά κατά τα οποία ο Τούρκος πρόεδρος υπέστη κρίση επιληψίας. Το ένα ήταν το 2006 όταν έπαθε διαταραχή εντός του αυτοκινήτου που τον μετέφερε στη Βουλή και το άλλο το 2017 κατά τη διάρκεια εκδήλωσης Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο.

Ο Ερντογάν προσπάθησε να κρύψει την κατάσταση της υγείας του απαντώντας σε μια προσχεδιασμένη ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχει καρκίνο. Τοτε, είχε απαντήσει αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι «έχει πολύποδες».

Πληροφορίες, θέλουν τον Τούρκο πρόεδρο να περνά πολλές ώρες απομονωμένος στο παλάτι του, με τους γιατρούς του ωστόσο να υποστηρίζουν ότι «είναι υγιέστατος αλλά κουρασμένος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top